16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProtest la firma de salubritate din Drobeta Turnu Severin

Protest la firma de salubritate din Drobeta Turnu Severin

Angajaţii firmei de salubritate din Drobeta Turnu Severin au protestat ieri la poarta societăţii austriece Brantner, fiind nemulţumiţi de faptul că le-au fost tăiate sporurile, li s-au luat bonurile de masă şi au fost anunţaţi că din această lună vor primi mai puţini bani.
Cei peste 200 de măturători au blocat intrarea în curtea societăţii, fiind hotărâţi să nu plece până nu vor fi ascultaţi de cineva din conducere.
„Ne-am adunat aici pentru că suntem nemulţumiţi de faptul că ni s-au tăiat sporurile de vechime, ne-au luat din bonurile de masă, iar acum am fost anunţaţi că din această lună se vor tăia şi salariile la jumătate. Păi aş vrea să-i întreb pe şefii noştri dacă ei ar putea trăi cu salariile noastre, dacă ei ştiu ce înseamnă să nu ai zece lei în buzunar şi să fii pe punctul să îți pierzi apartamentul pentru că nu ai cu ce să îţi plăteşti întreţinerea? Sunt toţi nişte hoţi“, a spus o angajată a firmei de salubritate.
Cei de la conducerea firmei austriece de salubritate au dat bir cu fugiţii şi nu au vrut să stea de vorbă cu angajaţii. Oamenii spun că sunt nevoiţi să muncească în condiţii inumane, fără echipamente, iar sortarea gunoaielor se face direct la groapa de gunoi, unde ei trebuie să caute cu mâinile prin mormanele de mizerii ca să selecteze gunoaiele în containerele speciale.
„Muncim ca vai de capul nostru. Nu avem echipamente, nu avem nimic. Ne-au dat nişte amărâte de mături şi atât. Ne pun să facem sortarea gunoaielor cu mâinile goale şi când vine vorba de salarii se uită să ne ia şi sufletul. Nu mai vrem nici noi să mai ieşim pe stradă să măturăm, să vedem atunci ce fac ei fără noi!“, au spus oamenii.
Angajaţii firmei de salubritate spun că pe timpul verii nu au primit nici apă suficientă, mulţi dintre ei ajungând la spital din cauza caniculei.
Oamenii sunt decişi să nu mai măture străzile dacă nu le vor fi respectate drepturile salariale. Salariile măturătorilor vor fi reduse din această lună, astfel că din 400 de lei oamenii vor mai primi doar 280.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS