10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria, datoare la... primărie

Primăria, datoare la… primărie

Cel mai mare datornic la bugetul local al Primăriei Craiova este o unitate din subordinea municipalităţii. Este vorba despre SC Termo Craiova SRL, fosta Regie Autonomă de Termoficare.
Ionel Petrescu, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova, a anunţat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că SC Termo are o datorie de circa 4,2 milioane de lei (42 de miliarde de lei vechi) către bugetul local. „Termoficarea are o datorie de 42 de miliarde, însă dânşii au contestat decizia de impunere, iar procesul se află acum pe rol. Urmează ca, în momentul în care avem sentinţa definitivă, să decidem ce facem. Dacă vom avea câştig de cauză, vor fi obligaţi să plătească aceşti bani“, a spus Petrescu.
Alt mare datornic la bugetul municipal este Compania Naţională Căile Ferate Române (fosta SNCFR). „Aceştia au o datorie de circa 25-26 de miliarde (2,5-2,6 milioane de lei). Se fac diligenţe, se discută cu dânşii şi o să încasăm aceşti bani“, a promis directorul Ionel Petrescu.
Noul director al Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova s-a arătat ieri foarte încrezător în rezultatele acţiunii de amploare derulate în ultimele luni de angajaţii municipalităţii în vederea recuperării sumelor restante la bugetul municipal: „Am demarat acţiunile reglementate de lege în acest sens, adică am transmis somaţii, am înfiinţat popriri, titluri executorii aplicabile din luna decembrie. I-am invitat pe principalii datornici – persoane juridice. Am purtat discuţii cu principalii datornici – persoane juridice, le-am explicat că trebuie să înţeleagă că au obligaţia să vireze aceşti bani la bugetul local. Unii dintre ei au înţeles, au şi virat, alţii urmează să vireze aceşti bani. Deci, perspectivele sunt îmbucurătoare, adică putem să contăm pe faptul că se vor încasa sumele prevăzute în buget“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS