Acasă Local Cumpărături cu carduri clonate

Cumpărături cu carduri clonate

Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus, duminică, arestarea preventivă a patru tineri acuzaţi de procurorii DIICOT din Craiova de comiterea de infracţiuni informatice, printre care accesul fără drept la un sistem informatic şi falsificarea unui instrument de plată electronic.
Potrivit anchetatorilor, cercetările în acest dosar au început după ce, pe 25 septembrie, ofiţerii BCCO Craiova au aflat că în municipiu a apărut alt grup infracţional care se ocupă cu retragerea de numerar de pe carduri falsificate.
Primele informaţii obţinute de poliţişti îl indicau pe Marius Nedelcu, zis Giovani, care se ocupa cu procurarea datelor cardurilor de credit. Ulterior, în urma interceptărilor telefonice, procurorii DIICOT au aflat că o persoană neidentificată urma să folosească la cumpărături, într-un supermarket din Craiova, carduri pe care fuseseră inscripţionate date obţinute de la Nedelcu.
Pe 9 noiembrie, anchetatorii au aflat că Nedelcu a trimis datele mai multor carduri bancare lui Bogdan Neaţu, care, la rândul lui, le-a transmis lui Aurelian Aldea. Acesta urma ca, în noaptea de 9 spre 10 noiembrie, să plece împreună cu altă persoană în Ungaria, pentru a face cumpărături cu carduri clonate. Sâmbătă, în jurul orei 13.00, maşina cu care se deplasau Aldea şi alt tânăr, Marius Comănescu, a fost oprită de poliţişti la ieşirea din Sibiu. În autoturismul celor doi, un Mercedes Vito, ofiţerii BCCO au găsit un dispozitiv de inscripţionare a cardurilor (MSR), CD-ul de instalare a acestuia şi mai multe carduri bancare care fuseseră deja reinscripţionate. În aceeaşi zi, anchetatorii au făcut percheziţii la domiciliile lui Aldea, Neaţu şi Comănescu, unde au găsit CD-uri pe care se aflau datele unor carduri.
Potrivit procurorilor DIICOT, după ce au fost audiaţi, cei patru tineri au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi duşi în arest. Duminică au fost prezentaţi în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru constituirea unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, deţinerea şi transmiterea de date informatice şi falsificarea unui instrument de plată electronic, iar instanţa a emis pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version