11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTamara duce de nas primăria

Tamara duce de nas primăria

Există în Craiova o asociaţie de locatari care sfidează toate regulile după care se ghidează o organizaţie de acest fel. Nici măcar inspectorii primăriei nu reuşesc de ani buni să controleze activitatea acestei asociaţii. Furnizorii, în speţă SC Termo Craiova, Compania de Apă Oltenia, Salubritatea, trimit facturile prin „corespondenţă“, adică le lasă la apartamentul de la parter, unde locuieşte „omul de încredere“ al administratoarei Tamara Chiriac. La etajul IV, în blocul 66 D1, unde figurează sediul asociaţiei, administratoarea, de altfel singurul reprezentant al asociaţiei pe care locatarii îl ştiu, urcă foarte rar.
Tamara Chiriac are o metodă de încasare a întreţinerii inedită. Merge din bloc în bloc, la uşa proprietarilor, şi le cere să plătească întreţinerea, diverse sume pentru care uită să taie chitanţe. „Din informaţiile pe care noi le avem în acest moment, la această asociaţie este o mare problemă. Inspectorii primăriei nu pot să dea de această Tamara Chiriac, administratoarea. Se pare că asociaţia nu mai are alt reprezentant – preşedinte, comitet, cenzor. Administratoarea are un mod ciudat prin care încasează banii de la proprietari – se întâlnesc pe aleile din spatele blocurilor. La Serviciul asociaţii s-au primit sesizări din partea locatarilor cu privire la modul defectuos în care îşi desfăşoară activitatea Tamara Chiriac. Nu înţeleg cum au încredere să-i dea banii. Am solicitat inclusiv Poliţiei să ne sprijine. Am înţeles că merge însoţită de un avocat şi ameninţă în stânga şi în dreapta că dă în judecată. Probleme au şi furnizorii, care distribuie servicii către această asociaţie, deşi nu li se plăteşte contravaloarea“, a precizat Gheorghe Nedelescu, administratorul public al municipiului Craiova.

Unde e Tamara?

Am încercat şi noi să o găsim pe Tamara Chiriac sau alt reprezentant al asociaţiei. Numai că, ieri la prânz, la sediul asociaţiei respective nu era nimeni. Dacă nu am fi ştiut unde se află Asociaţia nr. 24 Craiovița Nouă, nici un alt indiciu, adică acea plăcuţă aşezată pe bloc, nu ne-ar fi ajutat să descoperim unde este sediul acesteia. Am sunat în zadar la interfon şi la apartamentul doi, unde locuieşte proprietarul care o secondează pe administratoare la încasări. O locatară ne lămureşte: „Nu are program. Cine ştie de programul ei? Vine când vrea, face ce vrea.  Ea vine seara, pe la şase, şapte. Când încasează, pleacă prin blocuri. La nimeni ca la noi“.
Nici proprietarii din blocurile învecinate şi care fac parte din asociaţie nu au cuvinte „de laudă“ la adresa administratoarei: „Ea ştie de program? Nu are nimic afişat, nu lasă un număr de telefon. E de găsit numai când vrea ea. Mai are nişte femei acolo, în bloc, care primesc banii pentru ea. Nu avem preşedinte sau altceva sau, dacă sunt, cine îi ştie? Noi nu i-am ales“, spune o locatară din blocul 66 C, Craioviţa Nouă.

Între marii datornici

Asociaţia nr. 24 Craioviţa Nouă este unul dintre cei mai mari datornici către furnizorii de servicii. Era şi de aşteptat dacă judecăm după modul defectuos în care reprezentanţii asociaţiei îşi desfăşoară activitatea.
 La furnizorul de căldură şi apă caldă al oraşului, Asociaţia nr. 24 Craioviţa Nouă are un debit de peste 1.855.762 de lei. La Compania de Apă Oltenia, restanţele înregistrate trenează de 12 ani, iar valoarea lor este de 1.351.695 de lei. Cele mai multe blocuri au sistată furnizarea apei reci din luna august. „Din cauza neachitării restanţelor, blocurile 66E, 66D1, 66C, 68D2, scara 1, 2, 3, 4, blocul 66E, 91 A5, 99A4, 66D au fost debranşate de la sistemul de furnizare a apei potabile. Numai că pe 6 şi 7 noiembrie am efectuat control la aceste blocuri şi am descoperit că au fost branşate ilegal de către persoane neautorizate. Prin urmare, se vor aplica măsurile legale împotriva proprietarilor şi s-a procedat la debranşare“, a precizat Mihaela Chiriţescu, reprezentantul CAO. Nici pentru ridicarea gunoiului, Asociaţia nr. 24 Craioviţa Nouă nu plăteşte. Prin urmare, către Salubritate asociaţia are o datorie de 94.429 de lei.
În legătură cu asta, se ridică o întrebare: de ce furnizorii asigură gratuit servicii unei asociaţii care îi sfidează?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS