Acasă Local Şofer băut şi fără permis, prins cu focuri de armă

Şofer băut şi fără permis, prins cu focuri de armă

Medicii Spitalului Dăbuleni au anunţat poliţiştii din localitate, duminică seară, în jurul orei 21.00, despre faptul că la unitatea medicală s-a prezentat Cornelia Mihai, de 23 de ani, din localitate, care a declarat că a fost lovită de un Opel Astra al cărui şofer a fugit de la locul accidentului. Oamenii legii au început verificările, iar în jurul orei 1.00 au depistat în trafic maşina descrisă de tânăra rănită uşor. I-au făcut semn şoferului să tragă pe dreapta, iar pentru că acesta şi-a continuat drumul, au plecat în urmărirea sa şi au reuşit să-l oprească abia după ce au tras patru focuri de armă în aer. După ce l-au verificat, poliţiştii au aflat că şoferul – Georgică Preduş, de 25 de ani, din Dăbuleni, avea destule motive să nu oprească: pe lângă faptul că o lovise cu maşina pe tânăra de 23 de ani şi fugise de la locul accidentului, acesta era băut, nu avea permis de conducere, iar maşina era „împrumutată“. Ofiţerii Compartimentului Rutier Dăbuleni au stabilit că Preduş furase cheile Opelului Astra de la un prieten cu care băuse într-un bar din localitate şi plecase la plimbare, deşi avea permisul de conducere anulat din anul 2008 şi era băut bine.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, tânărul a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.  Poliţiştii au întocmit pe numele lui Preduş un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis, refuzul recoltării de probe biologice şi furtul autoturismului. În plus, tânărul se poate alege şi cu amendă pentru că nu a respectat semnalele poliţiştilor. Duminică noapte, Georgică Preduş a fost dus în arestul IPJ Dolj, iar ieri după-amiază a fost adus în faţa procurorilor pentru a fi audiat, urmând ca după aceea să fie prezentat la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version