16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii din Amărăşti, tot fără microbuz

Elevii din Amărăşti, tot fără microbuz

Problema microbuzului şcolar a rămas nerezolvată. Ministerul Educaţiei a anunţat public că nu poate aloca noi maşini din lipsa banilor, iar consiliul local are o singură soluţie: înlocuirea unor piese de la vechiul Aro, care de ani buni nu mai poate trece inspecţia tehnică şi are taxele neplătite.
„Am făcut o listă cu tot ceea ce este necesar şi, imediat ce vor veni, o reparăm. Dacă ne vin mâine piesele, o facem şi o punem în funcţiune imediat“, a precizat primarul comunei Amărăştii de Jos, Ion Dinu. Maşina a fost trasă pe dreapta, după ce poliţiştii rutieri au emis avertisment să nu mai fie utilizată din cauza stării avansate de degradare. De altfel, aceasta a mai fost reparată şi în anii anteriori, dar nu a reuşit să primească aviz favorabil, circulând în condiţii de ilegalitate pe drumurile publice.
 
Maşina era pentru elevii de gimnaziu

Maşina Aro din Amărăştii de Jos a fost repartizată şcolii în urmă cu 11 ani, fiind dotată pentru transportul elevilor din clasele primare şi gimnaziu, având zece locuri mici. Acestea au început să fie folosite şi pentru transportul liceenilor, chiar dacă nu corespund. „S-a recurs la utilizarea microbuzului şi pentru elevii mai mari, pentru că la liceu nu am avut repartizată niciodată altă maşină. Noi l-am primit în urmă cu 11 ani, fiind printre primele comune care au beneficiat de dotarea cu un mijloc de transport şcolar. A fost doar pentru şcoala generală, dar noi l-am adaptat situaţiei“, a mai precizat primarul comunei Amărăştii de Jos.

Cooperarea cu transportatorii locali, neagreată

Pentru a soluţiona problema transportului elevilor din Amărăştii de Jos, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a solicitat consiliului local al comunei să se implice direct prin încheierea unor contracte cu operatorii de transport din zonă. Mai exact, cerinţa era să se facă abonamente pentru elevi, care apoi să fie decontate. Ideea nu este însă agreată de administraţia locală. „Avem operatori de transport la Bechet şi la Călăraşi. I-am chemat să discutăm, dar nu am încheiat nici un contract pentru că este mai dificil să facem acest lucru. Elevii vor primi banii de pe abonamente şi pot foarte uşor să-i cheltuiască şi să nu-şi mai achite transportul“, a precizat primarul Ion Dinu. Edilul din Amărăşti a precizat că problema transportului a fost dezbătută şi în şedinţa de luni de la şcoală şi că  au primit şi promisiuni de la Consiliul Judeţean Dolj că li se va aloca un microbuz. Discuţiile nu au luat în calcul data la care problema se va rezolva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS