11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie printre vitezomani

Razie printre vitezomani

Poliţiştii Serviciului Rutier Dolj şi cei ai Biroului Rutier Craiova au efectuat, la sfârşitul săptămânii trecute, o acţiune de amploare în trafic, în urma căreia aproape 300 de şoferi au fost amendaţi. De data aceasta au fost vizaţi şoferii care circulă cu viteză excesivă, cei care fac depăşiri neregulamentare, însă nu au scăpat neamendaţi nici cei care nu obişnuiesc să poarte centura de siguranţă ori vorbesc la telefon în timp ce conduc.
Agenţii Serviciului Rutier au putut fi întâlniţi pe drumurile naţionale şi europene din Dolj, iar cei de la Biroul Rutier pe străzile din Craiova. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii de la Rutieră au constatat 295 de încălcări ale prevederilor Codului Rutier, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 32.500 de lei.
Dintre cele 295 de amenzi date şoferilor, cele mai multe, 101, au fost pentru depăşirea vitezei regulamentare. Alţi 72 de şoferi au fost amendaţi pentru că nu purtau centura de siguranţă, 45 – pentru că vorbeau la telefonul mobil la volan, iar nouă – pentru depăşiri neregulamentare. Restul amenzilor au fost date pentru alte abateri. Pe lângă amenzi, poliţiştii au suspendat 15 permise de conducere şi au retras trei certificate de înmatriculare.
De asemenea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, poliţiştii de la Rutieră, împreună cu cei de la ordine publică, au făcut o razie în comunele din Dolj, scopul fiind combaterea infracţiunilor stradale şi a faptelor comise cu violenţă.
În urma raziei, agenţii de la Rutieră au oprit şi verificat în trafic 218 autovehicule şi au dat 108 amenzi pentru încălcări ale normelor rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS