13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal1.000 de pensionari s-au călcat în picioare pentru alimente

1.000 de pensionari s-au călcat în picioare pentru alimente

Peste 1.000 de pensionari din Drobeta Turnu Severin s-au călcat în picioare vineri dimineaţă ca să pună mâna pe o plasă cu alimente oferite cu întârziere de preşedintele CJ Mehedinţi, liderul USL Adrian Duicu, şi de primarul PDL, Constantin Gherghe. Sătui să mai aştepte pe la uşi sau de teamă că o să fie din nou minţiţi ca şi data trecută, de ziua lor, pensionarii au rupt uşa Sălii Polivalente şi au dat buzna peste aleşii locali.
„Nu este posibil aşa ceva, să te calce în picioare, chiar aşa am ajuns?! Am crezut că mor acolo! De ce nu s-au organizat cum trebuie, dacă ştiau că o să vină atâta lume?“, a spus o bătrână.
Ca să îşi spele ruşinea, preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, care în urmă cu patru zile i-a minţit pe pensionari, a organizat vineri împreună cu primăria acţiunea de împărţire a pachetelor cu alimente pentru pensionarii cu venit mai mic de 400 de lei. Oamenii însă au vrut parcă să îşi ia revanşa că au fost umiliţi de ziua lor şi le-au stricat planurile liderilor locali, care veniseră cu discursurile pregătite.
„Este mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu. Măcar atunci se respectau rândurile. Acum nu mai este ruşine, nu mai este nimic. Ne-am împins, ne-am vorbit urât, unii au luat câte două plase, alţii deloc. Sper că le-a plăcut domnilor politicieni, în special domnului Duicu, care luni şi-a bătut joc de noi când ne-a chemat la Casa Tineretului că ne dă alimente! E ruşine, mare ruşine să ne înjosim pentru un litru de ulei şi un kilogram de zahăr. Eu nu am apucat nimic, dar sincer nu îmi pare rău! Chiar şi-au bătut joc de noi!“, a spus un alt pensionar nemulţumit.
Prezenţi la manifestare, preşedintele CJ, primarul PDL, Constantin Gherghe, dar şi viceprimarul PSD, Marius Screciu, în zadar au încercat să îi calmeze pe bătrâni. Pensionarii au plecat acasă însă tot nemulţumiţi, pentru că unii au luat prea mult, iar mai bine de 80 de persoane nu au reuşit să pună mâna pe nici o plasă cu alimente.
Nici pachetele nu au fost suficiente. În faţa Sălii Polivalente din oraş se strânseseră peste 1.000 de persoane, iar pachete au fost în jur de 500.
Este pentru a doua oră în numai o săptămână când bătrânii din Drobeta Turnu Severin sunt umiliţi de politicieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS