20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTurist mort în Grota Haiducilor din Băile Herculane

Turist mort în Grota Haiducilor din Băile Herculane

Un turist cazat la un hotel din staţiuna Băile Herculane s-a aventurat într-o grotă, fără să-şi dea seama că acolo îşi poate pune viaţa în pericol.
Bărbatul a aflat de la alţi turişti că în munţi, la limita dintre localităţile Herculane şi Mehadia, este Grota Haiducilor, unde sunt izvoare cu apă şi iod. Având reumatism, a avut de gând să se trateze natural şi a neglijat sfatul medicilor şi mesajele care se găsesc la intrarea în grotă.
„L-am zărit când a intrat în grotă şi nu părea să aibă probleme. Probabil că nu a ştiut că nu oricine suportă apa fierbinte cu iod şi, cine ştie, o fi avut probleme cu inima şi i s-a făcut rău. Ne‑am speriat când l-am văzut, era căzut cu faţa în jos“, a spus un alt turist.
Turistul, cel mai probabil s-a sufocat din cauza aburului fierbinte ce atinge chiar şi 70 de grade Celsius şi a căzut în apa cu iod clocotită.
„Chiar nu îmi dau seama ce a păţit, dar am mai auzit şi de alte cazuri. Adevărul este că nu oricine suportă să stea în grota cu iod, pentru că este destul de greu de respirat. Şi dacă mai ai şi probleme de respiraţie sau cu inima nu trebuie să intri, că nu mai ieşi“, a mai spus un turist.
Alţi turişti care erau la tratament au sunat la 112 în momentul în care l-au văzut pe bărbat în apă.
„Am fost anunţaţi de un cetăţean, care a spus că este turist, că în Grota Haiducilor din Băile Herculane se află într-una dintre cădiţele cu apă fierbinte iodată trupul unui bărbat. Am ajuns la faţa locului împreună cu echipa de medici şi am găsit o persoană de sex masculin care plutea în apă cu faţa în jos. La prima examinare, trupul nu prezenta urme de violenţă. Din păcate, era decedat. În continuare se fac cercetări pentru a se stabili cauzele decesului“, a spus un agent al Poliţiei din Băile Herculane.
Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost predat serviciului de medicină legală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS