Acasă Local Gorj Anchetă la locuinţa familiei de unde a dispărut băiatul

Anchetă la locuinţa familiei de unde a dispărut băiatul

Cazul băiatului de opt ani, dispărut sâmbătă la Târgu Cărbuneşti şi găsit duminică la Albeni, a intrat în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului a decis ca o comisie mixtă să efectueze o anchetă socială la domiciliul familiei copilului bolnav de autism care a dispărut de acasă. În funcție de rezultat, există posibilitatea ca micuțul să fie inclus într-un centru de recuperare de zi. Delian Mario-Constantin Popescu, copilul bolnav de autism care a fost căutat de autorități și voluntari mai bine de 22 de ore, a fost externat ieri-dimineață de la Spitalul Orășenesc Târgu Cărbunești. Copilul de opt ani a plecat de acasă sâmbătă seară și a fost găsit abia duminică după-amiază târziu de unul dintre câinii specializați. „Copilul a fost adus duminică seară și a rămas internat peste noapte. A fost adus în stare de deshidratare, o stare generală mediocră. A fost sub supraveghere medicală toată noaptea. L-am externat luni dimineață (ieri-dimineaţă – n.r.)“, a spus medicul Daniela Constantinescu, medic pediatru la Spitalul Orășenesc Târgu Cărbunești.

Vor fi luate măsuri

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj au declarat că s-au autosesizat din presă și vor demara o anchetă socială la Ștefănești, la familia copilului. „Copilul se află în evidenţele DGASPC Gorj, încadrat în gradul grav de handicap şi are asistent personal. În urma articolelor apărute în mass-media locale, Direcţia s-a autosesizat şi s-a format o echipă pluridisciplinară care se va deplasa la domiciliul copilului pentru efectuarea unei anchete sociale. Ca urmare a concluziilor anchetei, se va stabili conduita de urmat în cazul copilului. Dacă este cazul, există posibilitatea includerii minorului într-un program în cadrul unui centru de recuperare de zi, adaptat nevoilor lui speciale“, a declarat Gheorghe Zisu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Localnici premiaţi pentru participarea
la căutări

De asemenea, trei localnici din satul Ştefăneşti, care au participat la căutarea minorului dispărut, au fost recompensaţi ieri cu diplome din partea conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Localnicii au fost felicitați de conducerea IPJ pentru implicarea de care au dat dovadă pe parcursul căutărilor. Localnicii au povestit că misiunea la care au participat a fost extrem de grea, mai ales că tot ce își doreau era să îl găsească în viață pe copil. „Am răsuflat ușurați când l-am văzut că era viu. Ne doream mult de tot să-l găsim în viață. A fost grea căutarea, multe sentimente la mijloc, a crescut acolo în sat, sub ochii noștri. Bine că este sănătos“, a spus unul dintre localnicii din Târgu Cărbuneşti, premiați de conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version