12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlguţa s-a răzgândit

Olguţa s-a răzgândit

După ce a bătut în retragere în faţa protestului chioşcarilor şi a scos de pe ordinea de zi a şedinţei de joia trecută trei proiecte de hotărâri de consiliu care vizau desfiinţarea unor construcţii provizorii, primarul Craiovei repune pe tapet aceleaşi hotărâri, într-o şedinţă extraordinară convocată săptămâna aceasta

Pe principiul „Nici o săptămână fără o şedinţă de consiliu local“, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a convocat legislativul municipal într-o nouă şedinţă extraordinară, programată pentru joi dimineaţă. Pe ordinea de zi a acestei şedinţe se află la loc de frunte cele trei proiecte de hotărâre pe care primăriţa le retrăsese săptămâna trecută, în urma scurtului protest al chioşcarilor dinaintea şedinţei de consiliu.
Într-unul dintre ele, primăriţa propune prelungirea contractelor de închiriere pentru 98 de construcţii provizorii – situate în Craioviţa Nouă (Bigul Nou, Bigul Vechi, Orizont etc.), la Ciupercă, pe bulevardul 1 Mai, Brazda lui Novac, bulevardul Decebal-Dacia şi în alte câteva zone din oraş -, dar numai până la 31 decembrie 2012. După această dată, primarul propune consiliului local spre aprobare „desfiinţarea construcţiilor provizorii în termen de 30 de zile calendaristice, începând cu 31.12.2012, pe cheltuiala utilizatorilor, proprietarilor acestor construcţii“.
Justificarea acestei măsuri radicale, de demolare a celor 98 de magazine, este conţinută în raportul întocmit de Direcţia Patrimoniu – Serviciul Evidenţa şi Administrarea Domeniului Public şi Privat, a Contractelor şi Autorizărilor, care stă la baza acestui proiect de hotărâre. Potrivit acestui raport, primăria vrea să realizeze pe terenurile ocupate de aceste chioşcuri diverse lucrări de amenajare, în folosul tuturor locuitorilor urbei.

Alte 15 chioşcuri, demolate că n-au contracte

Un alt proiect vizează desfiinţarea altor 15 chioşcuri de pe domeniul public al municipalităţii, ale căror contracte de închiriere ar fi expirat.

51 de garaje, propuse spre dărâmare

Alt proiect retras săptămâna trecută, dar reintrodus pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de săptămâna aceasta, vizează prelungirea până la 31 decembrie 2012 a contractelor de închiriere pentru 51 de garaje din Craiova (contracte care au expirat în cursul acestui an), iar după această dată, desfiinţarea acestor construcţii provizorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS