17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistent social, prins în flagrant luând mită

Asistent social, prins în flagrant luând mită

O funcţionară a Primăriei Gogoşu, din judeţul Mehedinţi, asistent social, a fost prinsă în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Biroul Mehedinţi în timp ce primea mită 400 de euro de la un localnic. Asistenta a pretins suma de bani în schimbul intervenirii pe lângă alţi funcţionari ai primăriei, pentru aprobarea documentelor necesare acordării indemnizaţiei de creştere a copilului, fără să fie îndeplinite condiţiile. Neavând de unde să obţină banii, persoana care a solicitat indemnizaţia a făcut un denunţ la DGA.

400 de euro pentru o indemnizaţie de creştere a copilului

„Ofiţerii DGA – Biroul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu sprijinul  DGIPI Mehedinţi, au prins în flagrant pe numita P.I., asistent social în cadrul Primăriei comunei Gogoşu, judeţul Mehedinţi, în timp ce primea de la C.D.L. suma de 400 de euro, cu titlu de mită. Acţiunea de prindere în flagrant a fost realizată în baza denunţului formulat de C.D.L., care s-a prezentat la sediul Biroului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, unde a denunţat faptul că P.I. i-a pretins suma de 1.700 de lei sau echivalentul în euro, respectiv 400 de euro, în schimbul efectuării unor demersuri pe lângă alţi funcţionari din cadrul Primăriei comunei Gogoşu, în vederea aprobării documentaţiei necesare acordării indemnizaţiei de creştere a copilului, fără a se îndeplini condiţiile legale de obţinere a acestei indemnizaţii“, a declarat un ofiţer DGA Mehedinţi.
Funcţionara are acum dosar penal pentru trafic de influenţă, procurorul dispunând măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS