24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJean Askenasy deschide Întâlnirile SpectActor

Jean Askenasy deschide Întâlnirile SpectActor

Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova reia seria de Întâlniri SpectActor în formatul obişnuit. Primul eveniment va avea loc duminică, 7 octombrie, începând cu ora 11.00, în sala „Amza Pellea“ a instituţiei de cultură.
Invitatul special al acestei ediţii de toamnă este Jean Askenasy, care va susţine conferinţa „Despre humor, văzut de un neurolog“. Askenasy este profesor de neurologie la Universitatea din Tel-Aviv, membru de onoare al Societăţii Franceze de Neurologie, membru al Academiei de Ştiinţe din New York şi membru de onoare al Academiei de Ştiinţe Medicale Române. Este decorat cu Meritul Academic al Academiei Române. În prezent, este preşedintele Societăţii Israeliene de Cercetare a Somnului. Profesorul Jean Askenasy a scris nenumărate articole ştiinţifice de referinţă în domeniul neurologiei şi al medicinei somnului. Invitatul s-a născut într-o familie de evrei români asimilaţi din Craiova şi a fost absolvent al Colegiului Naţional „Carol I“.
Printre cei care au conferenţiat până în prezent la TNC se numără personalităţi precum Ion Caramitru, Radu Beligan, Solomon Marcus, Matei Vişniec, Gabriela Adameşteanu, ASR Radu al României sau Dan Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS