10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimarul din Târgu Jiu, rănit într-un accident rutier

Primarul din Târgu Jiu, rănit într-un accident rutier

Primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a ajuns la spital, după ce miercuri seară a fost implicat într-un accident de circulaţie petrecut la ieşirea din Târgu Jiu.  Primarului i s-a făcut rău, a pierdut controlul volanului şi a intrat cu maşina pe contrasens, după care autoturismul s-a oprit într-un şanţ adânc de un metru. Accidentul a avut loc pe şoseaua de centură a municipiului Târgu Jiu. Edilul a fost rănit uşor, fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde a rămas sub supraveghere medicală şi a beneficiat de investigaţii de specialitate, inclusiv de o tomografie craniană, pentru a se stabili dacă există un
traumatism care să îi pună  în pericol starea de sănătate. Potrivit Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, chiar primarul Florin Cârciumaru a fost cel care a sunat la 112, iar la faţa locului au ajuns o salvare şi un echipaj al SMURD Gorj.

A suferit o criză diabetică

Potrivit cadrelor medicale, accidentul în care a fost implicat primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost cauzat de o criză diabetică suferită de edil. „În momentul în care a fost adus la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), avea o glicemie crescută, aceasta fiind și cauza accidentului auto în care a fost implicat. La UPU a fost preluat și stabilizat de medicul Cosmin Roșoiu, acesta fiind cel care l-a salvat. Starea de sănătate a domnului primar este bună, dar va rămâne în spital 48 de ore sub supraveghere medicală“, a declarat doctorul Cristina Eugenia Căliman, directorul medical al Spitalului Județean Târgu Jiu. Medicul Cosmin Roşoiu, de la UPU Târgu Jiu, a precizat că pacientul Florin Cârciumaru a suferit o criză de diabet, având glicemia 310, în condiţiile în care limita maximă este 120. Acesta a precizat că primarul a fost supus unor manevre de stabilizare, după care a fost transferat la alte secţii din cadrul spitalului, pentru investigaţii medicale suplimentare.

Vicele Aurel Popescu a preluat atribuţiile edilului

Cât timp primarul din Târgu Jiu se va afla în spital, activitatea primăriei va fi coordonată de către viceprimarul Aurel Popescu. De altfel, mulţi dintre salariaţii primăriei şi chiar şefii de servicii şi direcţii au aflat ieri-dimineaţă că edilul nu mai poate ajunge la serviciu, întrucât este spitalizat, ca urmare a unui accident rutier. Şedinţa operativă cu şefii de servicii şi direcţii din Primăria Târgu Jiu a fost condusă de viceprimarul Aurel Popescu. Potrivit unor surse din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cadrele medicale i-au recomandat edilului câteva zile de repaus, însă este greu de crezut că Florin Cârciumaru va rezista să stea acasă, având în vedere că şi când pleacă în concediu supraveghează zilnic activitatea de la primărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS