8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSfârşit tragic de la 300 de metri înălţime

Sfârşit tragic de la 300 de metri înălţime

Trei echipe de salvatori de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Drobeta, autorităţile locale din comuna Dubova, dar şi medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Drobeta Turnu Severin s-au confruntat ieri cu o misiune extrem de dificilă. Toţi au fost nevoiţi să urce la o altitudine de 800 de metri pe munte, în localitatea Baia Nouă, acolo unde un bărbat avea nevoie de ajutor medical.
După aproape două ore de mers pe jos, medicii şi primarul localităţii au găsit în inima pădurii un TAF (utilaj folosit în pădure), care era făcut praf în fundul unei prăpăstii. Lângă mormanul de fiare zăcea fără viaţă bărbatul care s-a prăvălit în gol aproape 300 de metri, rostogolindu-se de mai multe ori cu utilajul. „Din păcate, ne confruntăm cu un eveniment nefericit, în care o persoană şi-a pierdut viaţa în timp ce lucra în pădure pe un utilaj greu. Credem că a fost vorba despre o defecţiune a utilajului sau despre o manevrare greşită, iar utilajul, fiind greu, a alunecat într-o prăpastie adâncă de aproape 300 de metri. Suntem alături de familie şi vom ajuta cu ce va fi nevoie“, a declarat Victor Doscocil, primarul comunei Dubova. „Am fost solicitaţi să intervenim pentru salvarea unei persoane care căzuse cu un utilaj de la înălţime mare. Operaţiunea a fost foarte dificilă deoarece a trebuit să parcurgem o parte din distanţă pe jos, din cauza drumului accidentat. Din păcate, la sosirea noastră victima era decedată“, a declarat şeful operaţiunii de la ISU Drobeta.
Poliţia a deschis o anchetă pentru a afla cu precizie cum s-a petrecut evenimentul. Trupul bărbatului a fost preluat de Medicina Legală şi transportat la morga Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS