8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabandişti de ţigări arestaţi

Contrabandişti de ţigări arestaţi

Doi craioveni au fost arestaţi preventiv sâmbătă, după ce ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au găsit la domiciliile lor peste 16.000 de pachete de ţigări de contrabandă.
Poliţiştii IPJ Dolj au precizat că, vineri, în baza unor informaţii obţinute cu ocazia supravegherii craioveanului Marin Vijulie, de 54 de ani, cunoscut ca vânzător de ţigări de contrabandă în Piaţa Centrală, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Dolj au descins la cinci locuinţe din Craiova, care le aparţineau sau erau utilizate de Marin Vijulie şi Florin Safta, de 38 de ani, din aceeaşi localitate. Informaţiile oamenilor legii s-au dovedit adevărate, pentru că, în două dintre imobile, au fost găsite 16.176 de pachete de ţigări, diverse mărci, fără timbru de marcaj fiscal românesc. Din cercetările făcute de ofiţerii de la Investigarea Fraudelor s-a stabilit că ţigările au fost cumpătare, depozitate şi urma să fie comercializate de cei doi, în mod ilegal, în Craiova şi alte localităţi din judeţul Dolj.
Pentru că cei doi craioveni au mai fost amendaţi de câteva ori întrucât vindeau ţigări de contrabandă, vineri, după ce i-au audiat, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore. O zi mai târziu, Florin Safta şi Marin Vijulie au fost prezentaţi judecătorilor de la Tribunalul Dolj, care au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 15 zile. Safta şi Vijulie sunt acuzaţi de deţinerea în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea de ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la patru ani.
Prejudiciul creat bugetului de stat de cei doi craioveni prin neplata accizelor şi taxelor vamale în cauză se ridică la suma de 115.997 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS