10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCursuri gratuite pentru angajaţii necalificaţi

Cursuri gratuite pentru angajaţii necalificaţi

Centrul European pentru Promovarea şi Integrarea Romilor din Craiova a anunţat ieri că a semnat contractul de finanţare pentru implementarea proiectului „Calificarea profesională, o şansă pentru angajaţi în menţinerea locurilor de muncă“.

Proiectul îşi propune creşterea nivelului de calificare a persoanelor pe piaţa muncii din Craiova.
Mai exact, 500 de angajaţi vor beneficia, în perioada următoare, de seminarii de informare asupra oportunităţilor de calificare şi conştientizare a beneficiilor participării la programele de formare profesională continuă. Din rândul lor vor fi selectate 180 de persoane, pentru a beneficia în mod direct de orientare şi consiliere profesională, şi 110 persoane care să participe la cursuri de calificare şi de consiliere privind cariera.
„Calificările oferite prin proiect sunt de operator la prepararea produselor zaharoase, lucrător comercial, tâmplar binale şi lucrător în tricotaje – confecţii“, a precizat Mirela Sandu, vicepreşedintele Centrului European pentru Integrarea şi Promovarea Romilor.

Subvenţii pentru cursanţi

Cursurile vor începe în aprilie 2013 şi sunt gratuite, iar participanţii vor primi şi subvenţii. Pentru calificările de lucrător comercial, tâmplar binale şi lucrător în tricotaje-confecţii se va acorda suma de 700 de lei, iar pentru calificarea preparator produse zaharoase se vor da 1.800 de lei. La acest ultim curs se pot înscrie 28 de persoane angajate.
„Banii se vor da la finalul cursurilor, care au o durată de şase luni. De asemenea, pe parcursul instruirii, beneficiarii vor primi echipamente şi ustensile necesare desfăşurării activităţii“, a mai precizat Mirela Sandu.
Proiectul „Calificarea profesională, o şansă pentru angajaţi în menţinerea locurilor de muncă“ are o valoare totală de 1.800.980 de lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 – Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul major de intervenţie 2.3 Acces şi participare la formare profesională continuă. Acesta va fi implementat de Centrul European pentru Promovarea şi Integrarea Romilor în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj, SC Docara Conf SRL, SC Adma Design SRL, SC Coralex SRL şi Asociaţia Dominou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS