8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTop 10 branduri olteneşti

Top 10 branduri olteneşti

Cititorii Gazetei de Sud au nominalizat brandurile de suflet ale oltenilor. Până la sfârşitul lunii septembrie puteţi să alegeţi care dintre cele zece branduri selectate este cel mai puternic din Oltenia. Puteţi să votaţi la următoarea adresă: http://goo.gl/udQQd 

Timp de câteva săptămâni, dumneavoastră, cititorii noştri, aţi avut posibilitatea să nominalizaţi ce branduri olteneşti vă sunt aproape de suflet. De la începutul lunii, mai mulţi cititori au postat comentarii pe forumul GdS şi ne-au trimis e-mail-uri, prin care au nominalizat brandurile de care se simt legaţi, în calitate de locuitori ai Olteniei. Noi am pus cap la cap nominalizările dumneavoastră şi, în funcţie de numărul de comentarii pentru o marcă sau alta, pentru un nume sau altul, a rezultat un top cu zece branduri olteneşti de suflet pentru cititorii GdS. Chiar dacă am selectat doar zece dintre brandurile cu cele mai multe nominalizări, ordinea pe care v-o prezentăm în continuare este aleatorie şi multe alte personalităţi şi mărci din regiune nu intră în acest clasament, deşi au fost nominalizate.

Cele mai îndrăgite branduri

Cititorii noştri l-au nominalizat în număr mare pe Constantin Brâncuşi şi operele sale: Coloana Infinitului, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii. Maestrul Tudor Gheorghe se numără, de asemenea, printre preferinţele cititorilor GdS, când vine vorba despre branduri olteneşti. Universitatea Craiova – echipa de suflet a craiovenilor, şi nu numai, – a atras mulţi adepţi care au postat comentarii pe forumul GdS. Mulţi dintre cititorii noştri consideră că „Nea Mărin“ trăieşte veşnic în inimile noastre. La fel de des nominalizat a fost şi zaibărul de Băileşti – vinul care a fost făcut cunoscut chiar de „Nea Mărin“, adică de cunoscutul Amza Pellea, originar din Băileşti. Vinul de Segarcea este încă un brand apreciat de cititorii noştri, şi care a primit multe nominalizări. Ceramica de Horezu se înscrie cu „brio“ în topul celor zece branduri olteneşti de renume. La fel şi brânza de Novaci, gustată, se pare, de mulţi olteni. Dintre mărcile de renume s-a evidenţiat ca şi brand producătorul auto Ford, nou intrat în miezul Olteniei şi totodată renumit pe plan internaţional. Electroputere Craiova a făcut istorie cu locomotivele produse pe plan local, iar oltenii nu au uitat brandul cu pricina.
Pe lângă cele zece branduri, cititorii Gazetei de Sud au mai nominalizat multe alte produse, personalităţi şi chiar obiceiuri de care se simt ataşaţi oltenii şi care au fost cunoscute la nivel naţional şi chiar internaţional. Cititorii noştri au evidenţiat branduri precum Top Gel, Pan Group, Q-Fort, Boromir, Oltcit, Daewoo, pepenii de Dăbuleni, dulceaţa de Râureni, tămâioasa de Drăgăşani etc. Nici personalităţile Olteniei nu au fost uitate. Oltenii se regăsesc în Nicolae Titulescu, Titu Maiorescu, Henri Coandă, Maria Tănase, Maria Lătăreţu sau instituţii de cultură, cum ar fi Teatrul Naţional „Marin Sorescu“, din Craiova. Nu au fost uitate nici obiceiurile olteneşti: căluşul şi furatul miresei.

Ultima etapă: votul

De astăzi înainte, vă invităm să vă exprimaţi opţiunea prin vot. Puteţi intra pe site-ul GdS şi puteţi să votaţi unul dintre cele zece branduri de top ale oltenilor. La începutul lunii următoare, brandul cu cele mai multe voturi va fi anunţat în paginile GdS.

Aveţi posibilitatea să vă exprimaţi votul dumneavoastră dând clik aici: http://goo.gl/udQQd

Top zece branduri olteneşti (ordinea este aleatorie):

1. Constantin Brâncuşi
2. Tudor Gheorghe
3. Universitatea Craiova
4. „Nea Mărin“
5. Zaibărul de Băileşti
6. Vinul de Segarcea
7. Ceramica de Horezu
8. Ford
9. Electroputere
10. Brânza de Novaci

Au mai fost nominalizate ca branduri olteneşti următoarele produse:

-Top Gel;
-Pan Group;
-Q-Fort;
-Boromir;
-Pepenii de Dăbuleni;
-Oltcit;
-Daewoo;
-Tămâioasa de Drăgăşani;
-Dulceaţa de Râureni;
-Prazul din paporniţă.

Personalităţi şi instituţii nominalizate de cititorii GdS:

-Nicolae Titulescu;
-Henri Coandă;
-Maria Tănase;
-Maria Lătăreţu;
-Titu Maiorescu;
-Teatrul Naţional „Marin Sorescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS