21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn nou concert Tudor Gheorghe în octombrie

Un nou concert Tudor Gheorghe în octombrie

Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova va fi, pe 10 octombrie, gazda unui nou concert marca Tudor Gheorghe. Evenimentul se va desfăşura sub genericul „Nu se poate cu de toate“, în Sala „Amza Pellea“ a instituţiei de cultură, începând cu ora 19.00.
Spectacolul lui Tudor Gheorghe cu poezia domnului Caragiale – „Pe un franc poet“ – se încheia cu un catren: „Pe adresa dumitale nu prea vin din Iaşi parale, Caragiale“. Răspunsul a fost „am destule festivale“, morala fiind „nu se poate cu de toate!“.
Tudor Gheorghe va împărtăşi publicului magia creațiilor lui Caragiale, adăugând, evident, amprenta sa personală inconfundabilă. Artistul promite un spectacol bazat doar pe textul suficient de sugestiv al lui Caragiale: „Fără trucuri exterioare, fără invenţii, fără farafastâcuri… Textul domnului Caragiale trebuie doar să fie spus. Nu se interpretează! De aceea va fi un şoc, pentru că eu voi spune textele lui Caragiale așa cum le spun pe cele ale lui Sorescu. Nu trebuie să faci absolut nimic. De ce trebuie să joci teatru? Să te strâmbi?“, se arată pe site-ul TNC.
Maestrul va fi acompaniat de orchestra „Iunion“, formulă pe care „s-a chinuit foarte tare să o afle“, iar orchestraţia va fi asigurată, ca de obicei, de Marius Hristescu. Biletele s-au pus deja în vânzare şi pot fi cumpărate de la agenţia teatrală, la preţul de 70 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS