21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRecuperări cu scandal din palatul justiţiei din Strehaia

Recuperări cu scandal din palatul justiţiei din Strehaia

Copia Palatului Justiţiei din România a fost pusă ieri sub sechestru. În Strehaia, familia Boulică a construit acum câţiva ani copia Palatului Justiţiei din România, înaltă de aproape 25 de metri, cu trei etaje şi camere poziţionate exact ca sălile de judecată. Nora familiei Boulică şi-a luat lumea în cap şi s-a întors la casa părintească, refuzând să mai stea cu mezinul familiei care este proprietara palatului justiţiei din Strehaia. A urmat un scandal ca la uşa cortului, cu judecată ţigănească (stabor), dar şi cu plângeri penale chiar şi în instanţele oficiale.
„Să îmi ia tot, să îmi ia şi palatul justiţiei pe care eu l-am construit. Dacă nora mea pleacă din casă cu tot, să ia şi pereţii palatului, să mă lase să dorm pe străzi, să mă lase sărac“, striga disperat capul familiei Boulică.
Nora familiei Boulică a câştigat procesul cu titlul definitiv şi executoriu, iar ieri-dimineaţă a pus sentinţa în aplicare şi a venit să îşi recupereze bunurile (zestrea) pe care le-a adus, în valoare de aproape 700.000 de lei.
„Îmi ia tot, îmi ia şi patul în care dormeau copiii, îmi ia şi dulapurile, toată mobila mea, nu mai am pe ce să dorm!“, strigau romii.
Însă, un necaz nu vine niciodată singur! În impunătorul palat de la Strehaia au poposit şi reprezentanţii Fiscului din Dolj, pentru a recupera şi ei ce li se cuvenea, un prejudiciu de aproape 3,1 milioane de lei, pe care familia Boulică îl avea de plătit în urma unor afaceri păguboase.
„Avem un titlu executoriu, pe care trebuie să-l punem în aplicare, fiind vorba de un prejudiciu de peste 3,1 milioane de lei, provenit din neplata taxelor, impozitelor, a TVA, sumă acumulată în urma mai multor afaceri păguboase pe care firmele cetăţenilor romi le-au avut cu diferite firme. După cum bine se ştie, statul are întotdeauna întâietate. Am înţeles că mai este cineva care are de recuperat bunuri din acest palat, dar mai întâi vom face noi o plimbare prin camere să vedem ce putem recupera“, a declarat Eliza Băloi, reprezentant Fisc Dolj.
Scandalul dintre executorul local şi cetăţenii de etnie romă s-a mutat între cei doi executori, cel din Strehaia şi cel din Dolj. Executorul cu care nora familiei de romi venise să îşi recupereze zestrea voia ca titlul său să fie primul pus în aplicare, în timp ce executorul din Dolj voia ca bunurile din palat să fie luate mai întâi de către stat.
„Noi avem acest titlu de executare eliberat de aproape un an, în urma unui proces pe care nora familiei Boulică l-a intentat în instanţa de judecată, având câştig de cauză. Noi ştim clar ce trebuie să luăm, clienta mea ştie care sunt bunurile ei şi nu avem de ce să aşteptăm. Avem de încărcat într-un tir bunuri în valoare de 700.000 de lei, care reprezintă zestrea clientei mele pe care a adus-o în casă“, a spus Florin Gârloagă, executor Strehaia.
Sub privirile şi protecţia celor peste 100 de oameni ai legii, mascaţi, înarmaţi până în dinţi, copia Palatului Justiţiei a fost golită din beci până la etajul al treilea. Bunurile au fost încărcate în tiruri, iar reprezentanţii statului vor hotărî cine îşi va recupera prima dată prejudiciul, nora sau cei de la Fisc Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS