11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDosarele referendumului

Dosarele referendumului

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a făcut public, ieri, numărul total de dosare înregistrate cu ocazia referendumului de pe 29 iulie, dar şi cu ocazia alegerilor locale. Astfel, la nivel naţional, procurorii au înregistrat 632 de dosare referitoare la desfăşurarea referendumului şi nu mai puţin de 2.052 privind desfăşurarea alegerilor locale. La unităţile din subordinea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova (Parchete din Dolj, Olt, Gorj şi Mehedinţi) au fost înregistrate 92 de cauze în legătură cu referendumul.
Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în judeţul Dolj au fost deschise 40 de dosare la Legea 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Până vineri, 7 septembrie, procurorii din Craiova au soluţionat două dosare şi au trimis alte 13 Parchetelor pe raza cărora s-au comis ilegalităţile sesizate.  
Restul de 25 de dosare rămase în lucru la procurorii din municipiul Craiova se referă la plângeri venite din comunele Apele Vii, Ţuglui, Mischii, Tălpaş, Leu, dar şi din oraşul Dăbuleni. În majoritatea dosarelor sunt cercetaţi șefi de secţii de votare care au fost reclamaţi că, în ziua referendumului, au aprobat nelegal sute de cereri pentru urna mobilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS