13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCancerul de col uterin, controlat gratuit şi în Oltenia

Cancerul de col uterin, controlat gratuit şi în Oltenia

Programul Naţional de screening pentru depistarea precoce activă a cancerului de col uterin va începe să funcţioneze de luna viitoare şi în Oltenia, după ce el a demarat din septembrie în zece judeţe din ţară. Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova a fost desemnat unitate de management pe regiunea Sud-Vest Oltenia şi are ca principale atribuţii coordonarea activităţilor specifice subprogramului în această zonă.
„Suntem în stadiul de organizare, de acceptare şi de încheiere a contractelor cu Casa de Asigurări de Sănătate, urmând ca programul să demareze cel mai probabil de la 1 octombrie. Recoltarea probelor se face la cabinetele medicilor de familie, la cabinetele de planning familial sau la cele de obstetrică-ginecologie. Avem dosarele pentru avizare şi suntem în închiderea programului. Se vor anunţa şi cabinetele abilitate în desfăşurarea acestui program“, a precizat prof. dr. Nicolae Cernea, şeful Secţiei de Obstetrică-Ginecologie din cadrul SJU Craiova.
În program vor intra toate femeile cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS