16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiul de la blocul L2, provocat de o minoră

Incendiul de la blocul L2, provocat de o minoră

Ancheta desfăşurată în urma incendiului care a avut loc miercuri la blocul de locuinţe sociale de la marginea municipiului Drobeta Turnu Severin a scos la iveală faptul că focul a izbucnit după ce o fată de 16 ani a vrut să usuce nişte rufe în apropierea unui reşou improvizat. Fără să îşi dea seama de consecințe, fata a pus hainele la uscat şi a plecat de la mansarda blocului.
Pentru a se stabili cauza incendiului, au fost luate în calcul mai multe aspecte, precum locul în care a avut loc iniţierea arderii, cu scopul de a identifica primul material ce s-a aprins, sursa care a produs iniţierea şi circumstanţele care au permis producerea evenimentului.
S-a constatat drept cauză probabilă de incendiu efectul termic produs ca urmare a folosirii unui aparat electric de încălzire pentru uscarea hainelor.
Potrivit poliţiştilor de la Investigaţii Criminale, o minoră de 16 ani a pus rufele la uscat lângă un reşou improvizat, l-a lăsat nesupravegheat, moment în care câteva rufe s-au aprins. Flăcările s-au extins apoi cu repeziciune.
„Cauza am stabilit-o în cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.), împreună cu poliţia. Au fost folosite mai multe aparate electrocasnice improvizate, cabluri improvizate, inclusiv la etajul trei, unde nu a fost incendiat, am găsit cabluri care erau improvizate. Practic, era o sursă şi un pericol iminent de producere a unui incendiu“, a declarat Florentin Dragomir, primul adjunct al ISU Drobeta.
Incendiul este al doilea care se produce la această clădire. Anul trecut, a doua zi de Paşte, mansarda imobilului a fost mistuită după ce o fată de 15 ani cu probleme psihice a aprins un morman de haine.
Primăria Drobeta Turnu Severin a alocat în 2011 fonduri de la bugetul local pentru reconstruirea acoperişului ars, luând în considerare faptul că în acest bloc locuiesc persoane nevoiaşe, care trăiesc din ajutorul social. De această dată, se pare că primarul Severinului, Constantin Gherghe, nu mai vrea să aloce bani.
Oamenii legii au întocmit pe numele minorei dosar penal pentru distrugere prin incendiere, a precizat Lavinia Pescaru, de la Biroul de Presă al IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS