16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcuror implicat într-un accident produs de un căruţaş

Procuror implicat într-un accident produs de un căruţaş

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a fost implicat într-un accident rutier, produs ieri-dimineaţă, pe DN 55, în comuna doljeană Bratovoieşti, de un căruţaş care nu s-a asigurat când a vrut să intre pe un drum lateral

Poliţiştii de la Rutieră au fost solicitaţi să se deplaseze pentru a face primele cercetări cercetări ieri-dimineaţă, în jurul orei 9.30, în comuna Bratovoieşti, unde a avut loc un accident de circulaţie între un autoturism şi o căruţă.
La faţa locului s-a stabilit că procurorul Ion George Popa Cună din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe DN 55, către Craiova, în comuna Bratovoieşti s-a angajat în depăşirea unei căruţe, moment în care căruţaşul, Constantin Leoveanu, de 70 de ani, a încercat să viteze stânga, pe un drum lateral. Magistratul a precizat pentru GdS că, atunci când a sesizat intenţia căruţaşului, a frânat şi a tras de volan către stânga, însă nu a reuşit să evite impactul cu căruţa, lovind-o în roata stânga spate cu partea dreapta faţă a  maşinii pe care o conducea. În urma accidentului, nici o persoană nu a suferit leziuni care să-i pună viaţa în pericol. Soția acestuia care se afla în căruţă, Gheorghiţa Leoveanu, a acuzat dureri la un umăr şi a fost transportată cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru acordarea de îngrijiri medicale.  
Fiind vorba de un procuror, cazul a fost preluat de magistraţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care vor continua cercetările în acest caz. „Într-adevăr, azi dimineaţă (ieri-dimineaţă – n.r.), în jurul orei 9.30, am fost anunţaţi de procurorul Popa Cună George Ion că a fost implicat într-un accident de circulaţie, în urma căruia nu au fost victime, produs pe raza comunei Bratovoieşti. Aşteptăm documentele întocmite de poliţişti la faţa locului“, a declarat ieri după-amiază Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
În ceea ce-i priveşte pe căruţaşii care circulă nestingheriţi pe drumurile naţionale, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj nu au putut preciza câţi dintre ei au sancţionat anul acesta. Au precizat în schimb că bărbatul care a produs accidentul de ieri va fi sancționat cu două puncte amendă, pentru că, potrivit legii, nu are dreptul să circule cu căruţa pe drumurile naţionale sau europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS