20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetare de patru milioane de lei la Universitate

Cercetare de patru milioane de lei la Universitate

Universitatea din Craiova a făcut primul bilanţ al proiectelor din domeniul cercetării, realizate de cadrele didactice. Granturile de cercetare obţinute sunt finanţate în cadrul Planului Naţional de Cercetare Dezvoltare Inovare 2007-2013 şi ajung la suma de patru milioane de lei.
Suma a fost câştigată din zece granturi, coordonate de cadre didactice de la Facultatea de Ştiinţe Exacte – conf. univ. dr. Chiriţă Paul, conf. univ. dr. Osiac Mariana, lector univ. dr. Cioateră Nicoleta- Facultatea de Automatică, Calculatoare, Electronică – prof. univ. dr. Răsvan Vladimir, prof. univ. dr. Popescu Dorin, prof. univ. dr. Bîzdoacă Nicu, prof. univ. dr. Bădică Costin – Facultatea de Mecanică – prof. univ. dr. Tarniţă Daniela, lector univ. dr. Gruionu Lucian şi Facultatea de Ştiinţe Sociale – conf. univ. dr. Boengiu Sandu.
În prezent, se află în curs de evaluare 24 de proiecte, în cadrul competiţiilor noi lansate în acest an pe proiecte de cercetare exploratorie, proiecte de cercetare postdoctorală, proiecte de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente, proiecte de cercetare pentru tineri doctoranzi, proiecte de sprijinire a participării României la proiecte internaţionale de cercetare, pentru care se aşteaptă rezultatele în cursul acestei luni.
Carmen Rusan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS