10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaptură de ţigări de contrabandă

Captură de ţigări de contrabandă

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Dolj au confiscat, în urma a trei pecheziţii efectuate sâmbătă, în municipiul Craiova şi comuna doljeană Şimnicul de Sus, peste 100.000 de pachete de ţigări de contrabandă care urma să ajungă pe piaţa „neagră“ din judeţul Dolj.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în urma cercetărilor efectuate într-un dosar privind comiterea infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi mai mari de 10.000 de ţigarete, fără timbru de marcaj românesc, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul colegilor de la Serviciul de Operaţiuni Speciale Dolj, au efectuat, sâmbătă dimineaţă, trei percheziţii domiciliare în Craiova şi în comuna Şimnicul de Sus.
Anchetatorii au stabilit că Iustinian Buşe, de 55 de ani, şi Mariana Tihoi, de 52 de ani, ambii din Craiova, sunt implicaţi în comercializarea ilegală de ţigări netimbrate, în locuinţele lor fiind descoperite 4.548, respectiv 359 de pachete ţigări fără timbru fiscal. În plus, pe un teren aparţinând lui Lilian Olaru, de 53 de ani, din Şimnicul de Sus, poliţiştii au găsit două autovehicule – un Mercedes Vito şi un Ford Transit, încărcate cu 104.324 de pachete de ţigări fără timbre fiscale. Cele 109.231 de pachete ţigări, care fuseseră aduse din Moldova şi Serbia, au fost predate lucrătorilor Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, iar cele două autoutilitare au fost confiscate de poliţişti.
După ce i-au luat la întrebări pe cei doi craioveni, ofiţerii de la Investigarea Fraudelor au aflat că ţigările de contrabandă, estimate la 215.000 de euro, urma să fie comercializate în Craiova şi comunele din apropiere. Poliţiştii IPJ Dolj au mai precizat că cercetările continuă în acest caz pentru identificarea întregului circuit ilegal de comercializare a ţigărilor de contrabandă, dar şi a tuturor persoanelor implicate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS