17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxa pe closet s-a aprobat, dar nu se aplică

Taxa pe closet s-a aprobat, dar nu se aplică

În hotărârea consiliului local s-ar fi strecurat o eroare materială, în sensul că un funcţionar al Primăriei Craiova ar fi menţionat în mod greşit un tarif de utilizare a toaletei de 0,5 lei/zi/mp, în loc de 0,5 lei/intrare

Consiliul Local Craiova a aprobat în unanimitate, în şedinţa de joi, noul nivel al taxei de toaletă din pieţele Craiovei, care va fi de „0,5 lei/zi/mp“. Cu toate acestea, noul administrator-director general de la SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Cătălin Ionuţ Resceanu, susţine că respectivul tarif nu va fi aplicat prin raportare la suprafaţa închiriată, ci doar la numărul de utilizări ale WC-ului.
„A fost o eroare materială care s-a strecurat încă din hotărârea materială din 2011, în care s-a adoptat în mod eronat tariful de 0,5 lei/zi/mp pentru trei dintre pieţele noastre. Noi suntem nevoiţi să preluăm ca atare acest tarif eronat, pe care îl vom generaliza în toate pieţele Craiovei, dar asta numai pentru că nu putem remedia eroarea materială decât la toamnă, odată cu aprobarea noilor tarife pe anul 2013. Îi asigurăm pe cetăţeni că tariful nu se va aplica la metru pătrat, aşa cum în mod greşit s-a trecut în hotărârea de consiliu, ci doar pe utilizare, ca şi până acum“, promite directorul general al Pieţelor, Cătălin Ionuţ Resceanu.

Gafă de redactare

Istoria acestei taxe de toaletă la metru pătrat nu face decât să arate încă o dată cât de „inteligenţi“ sunt angajaţii Primăriei Craiova. Iată cum s-a ajuns la această stupiditate:
Pe 7.12.2012, SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a înaintat consiliului local un „Raport privind aprobarea taxelor şi tarifelor pentru serviciile prestate pe anul 2012“, ce purta semnăturile administratorului – director general Gabriel Şerban, a directorului executiv Bogdan Apostol şi a consilierului juridic Luminiţa Jianu. În raport era trecută şi o „taxă acces grupuri sanitare Piaţa Centrală, Piaţa Craioviţa Nouă Big, Târg“, în cuantum de „0,5 lei/intrare“.
Pe baza acestui document, Primăria Craiova a întocmit şi înaintat către consiliul local alt raport, elaborat de funcţionarul Gheorghe Lungu, apoi aprobat, pe rând, de şeful de serviciu de la Contracte şi Autorizări, Gheorghe Popescu, de directorul executiv de la Direcţia Economico-Financiară, Nicolae Pascu, de consilierul juridic Marinela Rezeanu şi apoi de primarul Antonie Solomon. Şi acesta conţinea aceeaşi taxă, de „0,5 lei/intrare“. Consiliul local a aprobat această taxă, dar în anexa Hotărârii de Consiliu Local (HCL) nr. 449/22.12.2011 a fost trecută, totuşi, o taxă de „0,5 lei/zi/mp“. Cine o fi făcut gafa, nimeni nu mai ştie. Oricum, a fost un funcţionar al municipalităţii… Cert este însă că atunci când un funcţionar face o asemenea eroare, cei 27 de consilieri locali se chinuie vreme de un an ca s-o repare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS