12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Concert al Coralei Academice, în Piaţa „Mihai Viteazul“
Corala Academică a Filarmonicii „Oltenia“ susţine sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 19.00, în Piaţa „Mihai Viteazul“, concertul „Pagini muzicale de mare popularitate“. Membrii Coralei, aflaţi sub bagheta dirijorală a Manuelei Enache, vor aduce în atenţia celor prezenţi lucrări precum „Oda Bucuriei“ de Ludwig van Beethoven, „Hora Staccato“ de Grigoraş Dinicu, „Sârba-n căruţă“ de Gheorghe Danga sau Cor din „Arleziana“ de Georges Bizet. Evenimentul face parte din programul Stagiunii estivale 2012 a Filarmonicii „Oltenia“, care se va încheia pe 15 septembrie cu un concert extraordinar al Orchestrei simfonice, organizat cu prilejul deschiderii anului şcolar.

Concurs de piese de teatru la Botoşani
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani (CJCPCTB), cu sprijinul Consiliului Judeţean Botoşani, în colaborare cu Primăria Săveni, organizează, în perioada 1-4 noiembrie, cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul“. La acest concurs pot participa dramaturgi români, neexistând o limită de vârstă sau o tematică. Piesa trebuie să fie într-un act şi să nu depăşească 20 de pagini (corp 12, la două rânduri). Lucrările listate în trei exemplare (plus un CD cu textul) vor fi semnate cu un moto, care va fi menţionat şi pe un plic închis, cu datele autorului, şi vor fi trimise pe adresa str. Unirii 10, Botoşani, până la 5 octombrie. Premiile sunt, în ordine descrescătoare, în valoare de 2.500, 2.000, 1.500 şi 1.000 de lei, juriul având latitudinea de a redistribui, diminua sau creşte valoarea lor, în funcţie de fondurile existente. Mai multe detalii pot fi aflate la 0231.536.322 sau la [email protected].

Gerard Depardieu, în rolul lui Dominique Strauss-Kahn
Filmul despre Dominique Strauss-Kahn, în regia americanului Abel Ferrara, îi va avea în rolurile principale pe Gerard Depardieu şi Isabelle Adjani (în rolul soţiei lui DSK), informează Mediafax. Potrivit actriţei franceze, filmul va fi foarte direct şi fără compromisuri, în special în ceea ce priveşte scandalul de la hotelul Sofitel din New York, punctul de plecare pentru prăbuşirea lui DSK. Filmările vor începe la toamnă, a precizat Adjani. Dominique Strauss-Kahn a fost directorul FMI şi era principalul candidat al stângii în alegerile prezidenţiale din Franţa, când acuzaţii de agresiune sexuală şi tentativă de viol, formulate de o cameristă, au condus la arestarea sa. Faptele, dar şi numele lui au devenit o sursă de inspiraţie pentru cărţi, o băutură răcoritoare, dar şi pentru un episod din serialul „CSI New York“.

Carte despre Led Zeppelin, lansată luna aceasta
Cartea „Trampled Under Foot: The Power and Excess of Led Zeppelin“, scrisă de criticul muzical britanic Barney Hoskyns, va apărea pe piaţă pe 6 septembrie, informează blabbermouth.net. Având 624 de pagini, cartea este o retrospectivă prin istoria formaţiei Led Zeppelin. Sunt povestite legende, întâmplări prin care au trecut membrii trupei, în această lucrare fiind incluse şi diverse interviuri cu muzicieni care au intrat în contact cu Led Zeppelin. Totodată, aceasta este prima carte despre Led Zeppelin care tratează şi istoria recentă a trupei, dar şi carierele solo ale membrilor. Fanii se vor delecta cu fotografii rare, publicate în exclusivitate. În anii săi de glorie, Led Zeppelin a fost cea mai bună trupă din lume, eclipsând recordurile stabilite de Elvis Presley sau Beatles. Artistic și financiar, ei au fost apogeul genului hard rock în toată splendoarea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS