11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi pentru faţade

Amenzi pentru faţade

Primăria Craiova a trecut la somarea proprietarilor de clădiri din centrul istoric al oraşului, ameninţându-i cu amenzi usturătoare dacă nu-şi repară faţadele caselor.
Angajaţi ai municipalităţii au lipit pe zidurile şi geamurile mai multor case din centrul Craiovei – imobile situate pe străzile Panait Moşoiu, A.I. Cuza, Lipscani ş.a.m.d. – afişe conţinând următorul text: „În atenţia proprietarilor, chiriaşilor, deţinătorilor legali; conform HCL nr. 319/2009, modificată prin HCL nr. 279/2011, art. 4, alin. 1, lit. a şi b, aveţi obligaţia de a întreţine faţadele clădirilor prin lucrări de reparaţii, vopsire sau zugrăvire, precum şi înlocuirea jgheaburilor, burlanelor uzate, a ţiglelor, olanelor şi a geamurilor sparte. Neconformarea, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei pentru persoane fizice, 1.000 și 2.500 de lei pentru persoane juridice“.
Lăsând la o parte greşelile gramaticale din text (cea mai flagrantă fiind virgula dintre subiect şi predicat – „Neconformarea, constituie…“), avertismentul pentru proprietari sau chiriaşi se înscrie în măsurile anunţate de mai mult de o lună de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, în vederea reabilitării faţadelor clădirilor din centrul istoric înainte sau chiar odată cu reabilitarea cu fonduri europene a străzilor din acea zonă.
Reamintim că, potrivit legislaţiei în vigoare, dacă proprietarul nu-şi repară faţada casei, primăria poate să facă asta în locul lui, recuperând însă tot de la proprietar contravaloarea lucrării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS