Acasă Local Gorj Un târgujian este mai bogat cu 4,5 milioane de euro

Un târgujian este mai bogat cu 4,5 milioane de euro

Un cetăţean din municipiul Târgu Jiu este câştigătorul premiului de 4,5 milioane de euro pus în joc de Loteria Naţională. Potrivit site-ului companiei Loteria Română, premiul de 4,5 milioane de euro la Loto 6/49 a fost câştigat la extragerea de duminică, pe un bilet jucat în Târgu Jiu. Biletul norocos a fost jucat la agenţia 18-56 din oraș şi a fost completat cu trei variante simple la Loto 6/49, preţul biletului fiind de doar 14,5 lei. La tragerea Loto 6/49 din 19 august, premiul de categoria I a totalizat 20.283.270,27 lei. În cadrul aceleiaşi trageri, la categoria a II-a s-au înregistrat 22 de câştiguri a câte 16.175,30 lei, la categoria a III-a – 1.232 de câştiguri a câte 288,84 lei, iar la categoria a IV-a – 21.353 de câştiguri a câte 30 de lei. Ultima dată, premiul de categoria I la Loto 6/49 a fost câştigat pe 1 aprilie 2012 şi a fost în valoare de 12.122.935,78 lei. Anul acesta, premiul de categoria I la acest joc s-a mai câştigat doar pe 5 ianuarie 2012 şi a fost în valoare de 9.804.041,01 lei.

O primă dezminţire

Imediat după apariţia veştii că marele premiu de 4,5 milioane de euro va ajunge la Târgu Jiu, în diferite medii din municipiu au început să circule informaţii legate de numele celui care a devenit mai bogat peste noapte. Încă de la primele ore ale dimineţii, s-a vehiculat că cel care a câştigat fabulosul premiu de 4,5 milioane de euro ar fi Gheorghe Focşan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Văzând că deja din ce în ce mai multă lume îi asociază numele cu câştigătorul premiului oferit de Loteria Română, magistratul a transmis presei că nu el este câştigătorul premiului de câteva milioane de euro. O altă informaţie vehiculată îl indica drept câştigător pe un alt procuror, de această dată din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, iar o alta, pe un judecător. Nimeni nu a confirmat însă informaţiile respective. Pentru moment, este de aşteptat ca acela care a completat biletul norocos să se prezinte să îşi revendice premiul. Mulţi târgujieni cred că acela care a devenit milionar peste noapte va acţiona cu multă discreţie, având în vedere că va fi posesorul unei sume fabuloase de bani, la care puţini oameni de rând îndrăznesc să viseze.

O agenţie norocoasă

Agenţia din Târgu Jiu unde a fost jucat biletul norocos a fost ieri în centrul atenţiei. Casiera care a pus şi ea mâna pe biletul norocos nu credea că documentul respectiv i-a trecut prin mână. Luisa Ciobanu, administratorul agenției 18-56 din Târgu Jiu, a declarat că a vândut la agenţie peste 500 de bilete, însă nu se aştepta ca ea să înregistreze biletul cu numerele norocoase. „Câştigătorii la jocurile de tip loto organizate şi administrate de Loteria Română au la dispoziţie 90 de zile de la data efectuării tragerii, pentru a-şi ridica premiul. Biletul câștigător a fost unul simplu, a costat 14,5 lei. Am vândut peste 540 de bilete. Nu îmi dau seama cine ar putea fi câștigătorul. Poate fi un el sau o ea, poate fi un jucător care vine frecvent! Nu știu. Nu cred că se va prezenta aici, la agenție, va merge direct la București. Mi-am dorit să se câștige cu un bilet cumpărat de la agenția noastră. Mă bucur mult. Este o agenție norocoasă!“, a spus Luisa Ciobanu, administratorul agenției 18-56 din Târgu Jiu. Femeia a mai spus că la agenţia unde lucrează au mai fost câştigate şi în trecut multe premii, dar nici unul atât de mare. Zeci de târgujieni au trecut ieri pragul agenţiei, impulsionaţi de vestea că un cetăţean din Târgu Jiu a devenit milionar în euro după ce a jucat la loto.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version