16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătut cu parii de 15 indivizi

Bătut cu parii de 15 indivizi

Scandal ca în Vestul Sălbatic la marginea oraşului Drobeta Turnu Severin, unde un bărbat a fost la un pas să îşi piardă viaţa din cauza a 15 indivizi, care s-au năpustit asupra lui cu răngile, topoarele şi parii, cerându-i taxă de protecţie 100.000 de euro. Costel Barbu, preşedintele romilor din Mehedinţi – organizaţia de tineret, este una dintre persoanele terorizate de mai mulţi indivizi de etnie romă din Brezniţa de Ocol. Bărbatul a fost tăiat pe tot corpul cu sabia şi lovit în cap cu ranga de şapte ori, de către unul dintre agresori, iar vineri noapte a trebuit să facă faţă unui nou atac şi ameninţărilor cu pistolul.
Bărbatul spune că nu este singura victimă a respectivilor agresori. Mai multe familii din Magheru, acolo unde locuiesc suspecții, le ştiu de frică şi nimeni nu îndrăzneşte să îi deranjeze. Costel Barbu a povestit că vineri a mers la ieşire din oraş să îşi repare maşina la un centru de reparaţii auto, iar acolo s-a întâlnit cu unul dintre agresori. Imediat au venit alți 15 bărbaţi înarmaţi cu săbii şi răngi.
„Nu ştiu ce au cu mine, nu le-am făcut nici un rău! Pur şi simplu, vor să mă omoare, li s-a pus, aşa, pata pe mine. Eu cred că din ziua alegerilor, pentru că eu am fost implicat în supravegherea secţiei de votare din Magheru şi nu prea i-am lăsat să facă ce au vrut, asta mă gândesc eu. Ei m-au prins pe mine la Magheru, când am mers la cineva să îmi repar maşina. Acolo m-am întâlnit cu unul dintre ei şi imediat s-au năpustit vreo 15 pe mine cu săbii, cu pari, cu răngi. Unul avea şi un pistol. M-au bătut, m-au tăiat, mi-au ameninţat familia. Nu mai ştiu ce să fac, să plec din ţară? Ei se cred stăpânii judeţului, pentru că sunt mulţi oameni cărora le este frică de ei, dar de teamă că intră peste ei în casă, nu cheamă poliţia. Îi cunosc, ştiu cine sunt, am fost şi prieteni oarecum mai demult, dar ce le-a venit, nu ştiu!“, a povestit Costel Barbu, victima.
După ce a scăpat din mâinile agresorilor, bărbatul a sunat la poliţie şi a mers la Parchet să depună plângere.
„Eu am sunat la poliţie ca să reclam ce am păţit şi poliţia abia a venit, pentru că îi cunoaşte, ştie că nu este prima dată când fac asta şi nu le mai face nimic. Păi aşteaptă să omoare pe cineva?! Le-am povestit la poliţişti ce s-a întâmplat şi ne-au spus «Da’ ce, bă, vă omorâră?»! Am făcut reclamaţie şi au intrat de zece ori peste noi în casă. M-am dus la poliţie şi pe cuvântul meu dacă nu m-au luat la mişto. Mi-au spus că s-au săturat să merg de fiecare dată la ei cu aceeaşi problemă. Păi poliţia aşa trebuie să se comporte cu victimele?“, a mai spus Costel Barbu.
Poliţia nu i-a identificat însă pe suspecţi, iar aceştia, ca să-şi ducă răzbunarea până la capăt, au mers acasă la Costel Barbu şi au continuat scandalul.
„Ne-a chemat văru-miu ca să dormim la el, că îi este frică să nu vină noaptea peste el acasă, şi aşa au făcut! Au venit, au spart porţile cu topoarele, unul l-a ameninţat pe Costel cu pistolul. Eu chiar sunt prieten cu unul care a venit la scandal, chiar l-am întrebat ce au cu văru-miu şi nu a vrut să îmi spună“, a spus Eduard Barbu, verişorul victimei.
Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, iar sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin se lucrează la identificarea agresorilor.
„Pe 10 august, Costel B., de 40 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 un conflict cu persoane din comuna Brezniţa de Ocol. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă de la Poliţia Drobeta Turnu Severin, iar Costel B. a depus plângere penală pentru amenințare şi lovire împotriva a două persoane din Brezniţa de Ocol. Ulterior, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de la Poliţia Municipiului Drobeta Turnu Severin, împreună cu o grupare de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, pentru monitorizarea şi aplanarea stării conflictuale. În prezent, poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea stării de fapt, iar la definitivarea cercetărilor se va propune soluţia corespunzătoare“, a declarat Lavinia Pescaru, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Mehedinţi.
Costel Barbu se teme să mai doarmă acasă, fiind convins că bătăuşii nu se vor opri până ce nu îl vor vedea mort.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS