5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe strânge laţul în scandalul legat de referendum

Se strânge laţul în scandalul legat de referendum

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administrație în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, deputat în Parlamentul României, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, a anunțat Parchetul General într-un comunicat.
„În cauză există indicii că numitul Dobre Victor-Paul a solicitat învinuitului Manoloiu Constantin, directorul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, să întocmească un înscris în care s-a consemnat că «Ministerul Administrației și Internelor nu își poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente», în condițiile în care tocmai acest minister, prin Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, a fost îndrituit de Guvernul României prin H.G. nr.682/07.07.2012 să selecteze și să prelucreze datele privind cetățenii cu drept de vot, să le tipărească și să le pună la dispoziția primarilor“, se arată în comunicat.
Ulterior, Victor Paul Dobre a semnat adresa nr. 74619/VPD/02.08.2012, prin care a transmis către Curtea Constituțională înscrisul întocmit de învinuitul Manoloiu Constantin, fără a exista o solicitare în acest sens din partea instanței de contencios constituțional.
Întrucât la data săvârșirii faptelor pentru care procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-au sesizat din oficiu, Dobre avea calitatea de ministru delegat pentru Administrație în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, deputat în Parlamentul României, s-a solicitat Camerei Deputaților declanșarea procedurilor în vederea formulării cererii de începere a urmăririi penale.
În cauză s-a reținut că, prin îndeplinirea defectuoasă, cu știință, a atribuțiilor de serviciu a fost cauzată o tulburare însemnată bunului mers al instituțiilor cu atribuții în evidența persoanelor cu drept de vot și au fost afectate grav acele relații sociale a căror normală desfășurare și dezvoltare nu este posibilă fără îndeplinirea cu corectitudine a îndatoririlor de serviciu de către funcționarii publici sau alți funcţionari.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS