17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGenocid în judeţul lui Ponta

Genocid în judeţul lui Ponta

Funcţionari cu atribuţii în gestionarea listelor de alegători pentru referendum vorbeau, luni, 6 august, despre curăţarea, actualizarea numărului de morţi la Gorj, „judeţul lui Ponta“, înregistrându-se într-o lună 40.000 de decese, concluzia ironică fiind că „rămân puţini olteni“

Totodată, o funcţionară spunea că „nu o interesează“, precizând unui interlocutor că dacă alegătorul are cetăţenie română, are dreptul să voteze: „Să mă lase dracu’ în pace!“.
Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arată, în referatul prin care cer avizul de urmărire penală pentru fostul ministru al administraţiei Vasile Paul Dobre, că acesta, alături de chestorul Constantin Manoloiu şi de secretarul de stat Ioan Căbulea, au făcut „demersuri, au purtat mai multe discuţii despre modalităţi prin care, într-un mod aparent legal, să se poată ajunge la o diferenţă între numărul electorilor de la referendumul din 29 iulie 2012 şi cei pe care urmăreau să-i obţină printr-o actualizare ulterioară“.
Adresa din 2 august prin care Ministerul Administraţiei şi Internelor a comunicat Curţii Constituţionale că nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente are practic un caracter fictiv, iar această împrejurare a fost cunoscută de către învinuiţi, spun procurorii.
„Potrivit probelor administrate în cauză, scopul îl constituia justificarea formală a operaţiunilor ulterioare, prin care din listele electorale permanente urmau să fie excluse un număr de persoane cu drept de vot. În această perioadă, numitul Victor Paul Dobre şi învinuiţii au desfăşurat mai multe demersuri, au purtat mai multe discuţii despre modalităţi prin care, într-un mod aparent legal, să se poată ajunge la o diferenţă între numărul electorilor de la referendumul din 29 iulie 2012 şi cei pe care urmăreau să-i obţină printr-o actualizare ulterioară“, explică anchetatorii în documentul citat.
Pentru a ascunde acest demers, au fost efectuate mai multe analize şi variante de lucru. În vederea atingerii acestui scop s-a optat inclusiv pentru reducerea fictivă a populaţiei în unele judeţe, iar una dintre modalităţile de obţinere a acestui rezultat era creşterea numărului de persoane care figurează în bazele de date ca fiind decedate.
„Astfel, în ziua de 6 august 2012, la ora 17.45, are loc o discuţie între funcţionarii cu atribuţii în gestionarea acestor date:
DOMN: Da. Şi astăzi vorbesc ăştia pe la… că oamenii s-au pus pe treabă. Acum, unii nu vor, spun că e ilegală, că nu au competenţă.
DOAMNĂ: Ce anume?
DOMN: Să, mă rog, să cureţe, nu ştiu, să actualizeze, să nu ştiu ce! Să ciocăne, să actualizeze, să bla bla bla. Alţii spun că deja s-au apucat şi au găsit vreo 40.000 de morţi, dar de atunci încoace, nici unii…
DOAMNĂ: 40.000 unde? La nivel de ce?
DOMN: La Gorj, la Gorj, subprefectul de Gorj.
DOAMNĂ: Că a găsit?
DOMN: Da, sau în perioada de după s-au înregistrat 40.000 de decese, dar nu erau prinse, dar nu erau astea în, nu făceau parte din listele electorale.
DOAMNĂ: În perioada de după ce?
DOMN: De după referendum. Nu ştiu cum au murit într-o lună 40.000 la Gorj!
DOAMNĂ: S-au înregistrat 40.000 de morţi în Gorj?
DOMN: Da mă, da, da, da!
DOAMNĂ: Doamne iartă-mă, Dumnezeule!
DOMN: Pe de-o parte spunea că ăştia nu erau înscrişi în listele electorale. Deci cu alte cuvinte, într-o lună au murit 40.000 de gorjeni. Rămân puţini olteni! Acesta e judeţul lui Ponta, Gorjul.
DOAMNĂ: Cum să fie măi 40.000 dacă la nivel de ţară zicea Doina că sunt 200 şi ceva de mii de morţi pe an?
DOMN: Da, măi, da. De asta îţi spun că oamenii vorbesc vrute şi nevrute şi tot felul de…
DOAMNĂ: Poate 4.000 nu 40.000.
DOMN: Nu, nu.
DOAMNĂ: Nici 4.000 nu cred că s-au înregistrat!
DOMN: Îţi dai seama. Într-o lună, na! Sau nici o lună.
DOAMNĂ: Care o lună, măi?
DOMN: Da.
DOAMNĂ: Care o lună? De pe… când s-a, când a îngheţat baza?
DOMN: Pe 23.
DOAMNĂ: Păi eu nu ştiu că nu am fost aici, dar… pe 23. Păi de pe 23 şi până acum? Sunt zece zile! Mor pe capete, în jumătate de an se duce tot judeţul Gorj.
DOMN: Da. Rămâne domnul premier fără…
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS