5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Invazia tirurilor

Mai mulţi şoferi craioveni au sesizat faptul că prima bandă a străzii Calea Severinului, pe sensul de mers către Filiaşi, în zona hipermarketului Succes, este ocupată mai tot timpul de tiruri, care îngreunează circulaţia rutieră în zonă

Un cititor GdS a precizat că acest obicei al tiriştilor, de a parca în acea zonă, îi obligă pe cei care vor să vireze dreapta să aştepte la semafor, deşi acest lucru nu este necesar dacă prima bandă a drumului ar fi liberă. „În permanenţă, la semaforul de la magazinul Succes prima bandă este ocupată de tiruri. Suntem nevoiţi să stăm la semafor de mai multe ori având acea bandă ocupată şi, în plus, cei care doresc să vireze la dreapta trebuie să aştepte la semafor din aceeaşi cauză. Poliţia Rutieră nu poate interveni să nu mai parcheze acolo?“, a întrebat cititorul GdS.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au explicat că, într-adevăr, tiriştii care parchează în acea zonă le dau bătăi de cap nu numai şoferilor, ci şi poliţiştilor.
Poliţiştii doljeni au precizat că şoferii tirurilor care parchează acolo au fost avertizaţi în nenumărate rânduri şi chiar amendaţi atunci când au încălcat prevederile legale privind oprirea şi staţionarea autovehiculelor, deşi ei motivează că sunt nevoiţi să aştepte pe prima bandă pentru a intra la fabrica de bere. Pentru că în acea zonă nu există indicatoare de interzicere a opririi ori staţionării, şoferii au fost amendaţi de cele mai multe ori atunci când şi-au lăsat tirurile la mai puţin de 25 de metri de intersecţii, treceri de pietoni ori staţiile mijloacelor de transport. Totuşi, acelaşi Regulament de aplicare al Codului Rutier prevede că oprirea şi staţionarea autovehiculelor este interzisă pe partea carosabilă a autostrăzilor, drumurilor expres şi a celor naţionale europene, în acest caz fiind vorba de DN 6, respectiv DE 70.
O altă problemă este aceea că parcarea de tiruri improvizată pe strada Calea Severinului este un adevărat „paradis“ pentru hoţii de motorină, poliţiştii de la Secţia 5 fiind sesizaţi în nenumărate rânduri de şoferii care au rămas fără combustibilul din rezervoare.
Şi, ca și cum nu ar fi de ajuns tirurile care staţionează în acea zonă pentru a intra la fabrica de bere, în zilele caniculare în care CNADNR interzice temporar circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, coada de tiruri care staţionează pe prima bandă a străzii Calea Severinului ajunge la câteva sute de metri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS