20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Medicină s-a picat cu 9,20

La Medicină s-a picat cu 9,20

Concurenţă acerbă la admiterea de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. 24 de candidaţi au reuşit să obţină nota 10 la testele grilă susţinute miercuri. 18 dintre ei au optat pentru Medicină, cinci pentru Medicină Dentară şi unul pentru Farmacie.
De altfel, cea mai mică notă de admitere a fost 9,22, înregistrată la specializarea Medicină, cu 210 locuri la buget, pentru care s-au înscris 578 de candidaţi.
Concurenţii cu 9,20 au fost trecuţi pe lista celor care pot opta pentru locurile de la taxă. La celelalte două specializări, concursul a fost mai drastic. Astfel, la Medicină Dentară, ultimul admis a avut nota 9,31, iar la Farmacie, selecţia s-a oprit la 9,82.

Emoţiile admiterii continuă

Rezultatele din acest an au fost mai mari decât cele din 2011, când la Medicină concurenţa a fost de 2,4 candidaţi pe loc, iar ultima notă de admitere a fost 8,92. La Medicină Dentară s-a intrat cu 8,93. În ceea ce priveşte Facultatea de Farmacie, standardele se apropie de cele de anul acesta, cea mai mică medie de intrare fiind de 9,78. Emoţiile admiterii continuă şi astăzi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. La ora 10.00, vor susţine concurs pe bază de examen scris candidaţii care au optat pentru specializările Asistenţă Medicală Generală, Moaşe şi Balneo-fiziokinetoterapie şi Tehnică Dentară. Evaluarea constă tot în teste grilă, dar de această dată vor fi numai 50 de întrebări şi va dura două ore. Rezultatele vor fi afişate în această seară, iar mâine se depun contestaţiile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS