11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţistul Duţă scapă de închisoare

Poliţistul Duţă scapă de închisoare

Agentul de la Poiana Mare a primit trei ani cu suspendare pentru că a primit şpagă

Tribunalul Dolj l-a găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă și l-a condamnat, săptămâna trecută, la trei ani de închisoare cu suspendare pe agentul de poliţie judiciară Dănuţ Duţă, de la Secţia de Poliţie Rurală Poiana Mare. Prin sentinţa pronunţată pe 18 iulie, instanţa i-a interzis lui Duţă dreptul de a ocupa funcţia de poliţist şi l-a obligat totodată la plata sumei de 450 de lei, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat. Hotărârea nu e însă definitivă, putând fi atacată cu apel.

„200 de euro nu-i o sumă nici prea mare, dar nici de aruncat”

Povestea flagrantului începe pe 8 martie, când un bărbat din comuna doljeană Ghidici a sesizat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie despre faptul că agentul de poliţie Dănuţ Duţă i-a cerut bani pentru a interveni pe lângă un procuror ca să-i obţină o soluţie favorabilă într-un dosar în care era cercetat pentru lovire şi alte violenţe. În plângerea făcută, doljeanul a precizat că auzise prin comună că Duţă se laudă că poate „aranja“ orice dosar contra cost. Procurorii au început cercetările în acest caz, iar, pe 7 mai, au obţinut o autorizaţie de interceptare a convorbirilor poliţistului. În aceeaşi zi, denunţătorul l-a sunat pe agentul de poliţie pentru a rezolva „problema“ cu dosarul. Cei doi s-au întâlnit în comuna Ciupercenii Noi. Poliţistul i-a spus celui cercetat că a discutat deja cu procurorul şi dosarul cu pricina se va soluţiona fie cu NUP (neînceperea urmăririi penale – n.r.), fie cu o amendă administrativă. În schimbul acestui favor, agentul Duţă a cerut 200 de euro, bani pe care a susţinut că i-a dat deja procurorului. Discuţia dintre cei doi a fost înregistrată de anchetatori. „De ei depinde. Şi eu de asta zic că un 200 de euro nu e o sumă nici prea mare, dar nici, ştii, de aruncat aşa. Şi i-am pus în plic, şi ia, vere, colea şi rezolvă-l şi pe ăsta, aşa cum e mai bine! Acum el ce mai îmi zise? Bă, zice, să nu mă forţezi să dau repede soluţie, faţă de cum a venit dosarul pentru că doamna prim …“, spunea poliţistul.
Pe 11 mai, denunţătorul s-a întâlnit cu poliţistul pe strada Tudor Vladimirescu din Calafat şi i-a dat cei 200 de euro solicitaţi, bani care fuseseră însă marcaţi de anchetatori. După ce s-au despărţit, ofiţerii anticorupţie l-au reţinut pe poliţist, care, la audieri, a „recunoscut şi a regretat săvârşirea infracţiunii“, după cum au mai precizat procurorii doljeni în rechizitoriu.
Agentul Dănuţ Duţă a fost reţinut pe 11 mai, iar ulterior a fost arestat preventiv, fiind eliberat din spatele gratiilor pe 13 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS