Acasă Local Gorj Spitalul din Bumbeşti Jiu va avea 100 de salariaţi

Spitalul din Bumbeşti Jiu va avea 100 de salariaţi

Consiliul Local din Bumbeşti Jiu a aprobat, în şedinţa din această săptămână, organigrama şi statele de funcţii ale viitorului spital orăşenesc. Potrivit noilor documente aprobate, apărute ca urmare a avizului dat de Ministerul Sănătăţii pentru redeschiderea unităţii medicale, Spitalul din Bumbeşti Jiu va avea aproximativ o sută de angajaţi, personal medical şi nemedical. De asemenea, la dispoziţia pacienţilor vor fi puse 112 paturi, iar secţiile care au existat şi înainte să fie închisă unitatea sanitară, respectiv în urmă cu peste un an, se vor regăsi şi când va fi luat lacătul de pe poarta de acces în spital. Potrivit conducerii Primăriei din Bumbeşti Jiu, spitalul orăşenesc va avea disponibile cinci specialităţi: chirurgie, neurologie, ginecologie, medicală şi pediatrie. De asemenea, va mai fi disponibil un compartiment de radiologie, un laborator medical, precum şi o farmacie.

Negocieri cu Casa de Sănătate

Edilul din Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, speră ca spitalul să fie redeschis la jumătatea acestei toamne, astfel încât locuitorii oraşului şi ai comunelor învecinate să aibă acces la servicii medicale. În ceea ce priveşte decontarea serviciilor medicale, reprezentanţii Primăriei Bumbeşti Jiu vor avea la începutul săptămânii viitoare o întâlnire cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Gorj. „Consilierii locali au aprobat organigrama şi statul de funcţii, astfel încât se vor putea face concursurile pentru ocuparea tuturor posturilor pentru personalul medical şi nemedical. Din câte am analizat până acum, vom avea medici la toate specialităţile. Majoritatea angajaţilor vor fi din cei care erau şi înainte de închidere. Oamenii vor să se întoarcă, însă vor fi şi din alte părţi. Vedem după organizarea concursurilor. Trebuie să vedem ce tipuri de servicii medicale vom putea oferi şi vom discuta cu şefii Casei de Asigurări de Sănătate despre ce avem de făcut în acest sens. Prefectura Gorj va participa, de asemenea, la discuţii“, a declarat edilul Constantin Bobaru.

Se poate întoarce şi Diţescu

Unul dintre doctorii care s-ar putea regăsi pe lista personalului medical care va deservi Spitalul din Bumbeşti Jiu este şi ginecologul Damian Diţescu. Doctorul a profesat la unitatea din Bumbeşti Jiu înainte ca aceasta să se închidă şi avea cliente şi din afara judeţului. Imediat ce s-a închis Spitalul din Bumbeşti Jiu, medicul a fost încadrat la unităţile medicale din Novaci şi Târgu Cărbuneşti, unde a început să aibă numai probleme şi reclamaţii, iar acuzaţiile de malpraxis s-au transformat în dosare penale. „Eu nu am cum să îi interzic unui cadru medical să nu se întoarcă la spital. Există alte organe şi instituţii abilitate care pot face asta. Este Colegiul Medicilor şi instanţa de judecată. Deocamdată, nu i-a fost retras permisul de liberă practică şi poate să profeseze. Când nu va mai avea voie, atunci lucrurile vor fi clare. El a lucrat la Spitalul din Bumbeşti Jiu înainte să se închidă“, a menţionat primarul din Bumbeşti Jiu. 

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version