Acasă Local Începe Festivalul Sporturilor Montane „Transalpin“

Începe Festivalul Sporturilor Montane „Transalpin“

Asociaţia „Drumeţii Montane“ organizează de astăzi până duminică Festivalul Sporturilor Montane „Transalpin“. Amatorii de competiţii sportive, care au între 18 şi 80 de ani şi le permite condiţia fizică, sunt invitaţi să participe la „Maratonul Transalpin“ şi la „Trofeul Jiului“. Potrivit organizatorilor, nu se percep taxe de înscriere sau de participare, iar premiile ajung la 6.000 de euro, în bani, vouchere sau produse. Maratonul „Transalpin“ cuprinde două categorii, feminin şi masculin, iar participarea se va face individual. Participanţii vor alerga pe drumuri forestiere, poteci turistice marcate şi pe asfalt.
„Trofeul Jiului“ este un concurs outdoor între echipe formate din trei persoane, cu trei categorii de concurs: juniori, seniori şi open. Acest eveniment reprezintă etapa a IV-a a Competiţiei „Ştafeta Munţilor“. Probele de concurs sunt: raid montan, orientare pe hartă, escaladă, teste teoretice şi cultural. Cele două evenimente au ca scop promovarea şi popularizarea turismului sportiv ca modalitate eco de petrecere a timpului liber. Ambele competiţii – „Maratonul Transalpin“ şi „Trofeul Jiului“- se vor desfăşura pe 21 iulie. Tabăra de corturi a organizatorilor este amplasată lângă Cabana silvică Obârşia Lotrului.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version