21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDemiteri la ISJ Dolj

Demiteri la ISJ Dolj

Echipa Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a fost supusă miercuri unei noi serii de schimbări. 15 inspectori şcolari au fost înlocuiţi din funcţii, prin decizie dată de inspectorul şcolar general, Georgică Bercea, care a preluat conducerea ISJ Dolj pe 7 iunie. Modificările au fost făcute la departamentele de învăţământ preşcolar şi învăţământ primar, discipline tehnice, limbi străine, resurse umane, istorie, limba română şi matematică-informatică.
Motivul principal al schimbărilor ar fi că o bună parte din inspectori şi-au depus demisia. „Am ales să trec la eliberarea din funcţii, pornind de la faptul că o mare parte din inspectorii şcolari înlocuiţi îşi depuseseră demisiile, iar ritmul lor de muncă a scăzut şi afecta activitatea instituţiei. Am încercat să aleg o echipă de profesori competitivi la nivelul învăţământului preşcolar, cu rezultate bune în activitatea didactică. Totodată, am vrut să îmbin experienţa unor cadre didactice recunoscute cu tinereţea şi capacitatea de a face faţă regulilor impuse de cei care au fost numiţi în funcţii“, a declarat inspectorul şcolar general. În locul inspectorilor demişi au fost numiţi, cu detaşare în interesul învăţământului, alţi profesori de specialitate, care şi-au luat atribuţiile în primire chiar de ieri.

Noii inspectori

Potrivit deciziilor de numire în funcţie, inspector pentru învăţământ preşcolar este Geta Gavrilescu, care a mai ocupat această funcţie şi în perioada mai-octombrie 2009, pe mandatul inspectorului şcolar Lelioara Nicola. La învăţământul primar este Constanţa Coca Tanciu, de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova.
Inspector pentru discipline socio-umane este Florin Marius Băloi, pentru educaţie fizică şi sport a fost numită Niculina Lazarciuc, profesor de specialitate la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.
 La departamentul management au fost detaşaţi Alexandru Dragnea, Oprică Puiu şi Răzvan Mircea Jenaru.
 Pentru resurse umane a fost numită, deocamdată, Mădălina Neaţu de la Grupul Şcolar Transporturi Auto, urmând ca, în perioada următoare, să se decidă şi a doua persoană.
La matematică au fost numiţi inspectori Cristian Moanţă, de la Colegiul „Ştefan Odobleja“, şi Ionel Prejbeanu, de la Colegiul „Nicolae Titulescu“ pe o jumătate de normă, cealaltă jumătate fiind completată cu atribuţii pe inspector de informatică.
Inspector de limba română este Florenţa Curelaru, de la Şcoala nr. 21 „Gheorghe Ţiţeica“ din Craiova, inspector de istorie fiind Traian Dorobanţu, de la Liceul de Artă „Marin Sorescu“. Pentru discipline tehnice a fost detaşată ca inspector profesoara Simona Ciulu, de la Colegiul „Ştefan Odobleja“. În ceea ce priveşte departamentul de limbi străine, profesorul Adriana Stoica de la Grupul Şcolar „Matei Basarab“ este noul inspector de limba engleză şi limba germană. De asemenea, pentru departamentul de activităţi educative, formale şi nonformale a fost numită Simona Chiriţă.

Au rămas trei inspectori din vechea echipă

Schimbările din aceste zile nu sunt singulare. În urmă cu o lună, alţi cinci inspectori şcolari au părăsit funcţiile prin demisie.
Din vechea echipă au rămas inspectorul şcolar pentru implementarea descentralizării, Alexandrina Năstase, inspectorul şcolar de religie, Gheorghe Pârva, şi inspectorul de geografie, Frusina Deaconu.
Noii inspectori au fost numiţi, începând de ieri, cu detaşare în interesul învăţământului până la sfârşitul anului şcolar, dar nu mai târziu de organizarea concursului. În perioada următoare, ei vor avea de îndeplinit atribuţii deloc uşoare. Se vor ocupa de examenul de definitivat, aflat în plină desfăşurare. Luni se vor afişa primele rezultate. De asemenea, au în atribuţii organizarea celei de a doua sesiuni de bacalaureat, pentru care au şi început înscrierile în această săptămână. În cea de a doua zi a lunii august, va începe şi mişcarea personalului didactic, cu concursul naţional de suplinire şi titularizare, care în acest an se va derula după noi reguli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS