16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDe câţi primari e nevoie să întoarcă un capac?

De câţi primari e nevoie să întoarcă un capac?

Întrebarea din titlu sună precum cele din bancurile cu miliţienii de altădată. Dar e o întrebare pe care şi-o pun mulţi şoferi când întâlnesc astfel de capcane pe străzile Craiovei.
Am prezentat în mai multe rânduri – ultima dată cu vreo lună şi jumătate în urmă – acest exemplu de nepăsare crasă a unora de prin primărie, care au drept sarcină de serviciu tocmai plimbatul prin Craiova în vederea depistării problemelor din carosabil. E vorba de capacele de canal montate… de-a-n­doa­selea!
Situat în dreptul blocului 38-40 de pe bulevardul Dacia, vizavi de Olimp, un astfel de capac întors pe dos îi oferă oricărui şofer neatent care circulă pe banda a doua posibilitatea de a-şi lua zborul, cu tot cu maşină, fie către vehiculele de pe banda întâi, fie către rondul cu iarbă dintre cele două sensuri de mers. Capacul cu pricina e aşa de vreo patru-cinci ani, de când a fost redat în folosinţă, după reabilitare, bulevardul Dacia-Decebal, dar nimeni nu s-a obosit să-l întoarcă de atunci şi până acum. Şi chiar dacă n-ar fi al primăriei, angajaţii municipalităţii puteau până acum măcar să-l anunţe pe deţinătorul oficial al acelei guri de canal că ar fi cazul să remedieze situaţia. Nu s-a întâmplat asta nici pe vremea lui Antonie Solomon, nu s-a întâmplat nici de când e Olguţa Vasilescu pe cel mai înalt scaun din primărie… Poate că viitorul primar, oricare ar fi el, o avea drum pe bulevardul Dacia şi o păţi vreun accident acolo. Altfel, nu mai cred că cineva se va ocupa de respectivul capac de canal.
Şi nu e singurul de felul ăsta. Un alt capac întors pe dos stă pe post de trambulină pe Calea Severinului, vizavi de benzinăria Petrom, chiar în intersecţia cu strada Pelendava. Îi încurcă pe şoferi şi aşteaptă să fie depistat de vreun funcţionar plătit din impozitele mele…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS