11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianţii de pe Unirii, goniţi de primărie

Comercianţii de pe Unirii, goniţi de primărie

Primăria Craiova a declarat „război“ răcoritoarelor, îngheţatei, kurtoşilor, produse foarte căutate de craiovenii ieşiţi la promenadă pe strada Unirii, în oricare moment al zilei. În fapt, nu cu produsele în sine au ceva reprezentanţii primăriei, ci cu producătorii sau vânzătorii lor. Asta deoarece mulţi dintre ei nu au autorizaţie de funcţionare în zona în care şi-au aşezat chioşcurile ambulante, iar alţii s-au racordat ilegal la sistemul de apă şi la cel de energie electrică. Prin urmare, primăria s-a gândit să facă puţină curăţenie în buricul târgului. „Reprezentanţii primăriei au decis să înlăture de pe strada Unirii comercianţii ambulanţi care nu deţin autorizaţii, care nu-şi plătesc taxele aferente. Aşa a decis primarului urbei“, a precizat Cristi Constantinescu, consilierul personal al primarului Lia Olguţa Vasilescu.
Prin urmare, comercianţii şi-au luat chişcurile de răcoritoare şi au părăsit zona centrală, la fel au făcut şi cei cu kurtos, doar cei cu îngheţată rezistă. „Comercianţii care au fost somaţi să părăsească zona se legaseră ilegal la sursa de energie electrică. Într-o astfel de situaţie era chioşcul care vindea răcoritoare vizavi de Doljeana, chioşcul din zona Mercurului unde se vindea kurtos“, a precizat Radu Preda, directorul RAADPFL Craiova.
În concluzie, toţi comercianţii de pe strada Unirii au fost verificaţi de inspectorii din primărie dacă deţin autorizaţii de funcţionare şi sunt în regulă cu actele de funcţionare.
Poate ceva curăţenie ar fi indicat să facă primăria şi printre terasele din centrul civic al Craiovei, destul de pestriţe. Şi chiar mai departe, pe strada Unirii, unde o familie de romi şi-a deschis un adevărat talcioc, ocupând în mare parte a zilei trotuarul din faţa imobilului în care locuiesc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS