5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul edil Mitrică are voie la primărie

Fostul edil Mitrică are voie la primărie

Tribunalul Dolj a admis, ieri, recursul formulat de Valentin Mitrică, fostul edil din comuna doljeană Giurgiţa, împotriva unei hotărâri a Judecătoriei Segarcea, care i-a interzis inculpatului să intre în Primăria Giurgiţa.
Valentin Mitrică şi Marin Nica, fostul primar, respectiv contabil al Primăriei Giurgiţa, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea în iulie 2011, ambii fiind acuzaţi că au cheltuit ilegal peste 1,5 milioane de lei din bugetul comunei. Procurorii au stabilit că cei doi au atribuit fără licitaţii mai multe lucrări de reparaţii sau investiţii decontate de la bugetul local, dar şi că au plătit din bugetul primăriei lucrări neexecutate sau făcute de mântuială. Una din investiţiile remarcate de anchetatori este o toaletă din scândură construită cu suma de… 90.000 de lei.
În februarie anul acesta, Judecătoria Segarcea i-a eliberat din arest pe cei doi inculpaţi, însă l-a obligat pe Mitrică să nu se apropie de angajaţii primăriei, să nu intre în sediul Primăriei Giurgiţa şi să nu mai desfăşoare activitatea de primar. Deşi este judecat pentru abuz în serviciu, delapidare şi fals intelectual, la alegerile din iunie, Valentin Mitrică a candidat din partea UNPR pentru un nou mandat de primar, însă a obţinut numai un loc de consilier local. Până acum nu a putut participa la nici o şedinţă a consiliului local, pentru că instanţa i-a prelungit interdicţia de a nu intra în Primăria Giurgiţa. Abia ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au desfiinţat interdicţia impusă de Judecătoria Segarcea, instanţă care îi judecă pe cei doi inculpaţi. Astfel, ieri, Tribunalul Dolj a dispus înlăturarea interdicţiei lui Mitrică de a intra în Primăria Giurgiţa şi a hotărât ca acestuia să i se permită accesul numai în zilele şi orele în care se desfăşoară şedinţele Consiliului Local Giurgiţa şi ale comisiei din care face parte.
Fostul edil are în continuare interdicţie de a părăsi ţara fără acordul instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS