16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRecurs respins pentru prodecanul Gorunescu

Recurs respins pentru prodecanul Gorunescu

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au respins ieri recursul formulat de prof. univ. dr. Florin Gorunescu, prodecanul Facultăţii de Farmacie din Craiova, judecat pentru luare de mită, după ce a primit 2.100 de euro de la 24 de studenţi pentru a-i promova la examenul de informatică

Cercetările în acest dosar au fost începute de ofiţerii anticorupţie la mijlocul lunii februarie, după ce o studentă a reclamat că profesorul Florin Gorunescu primeşte bani de la studenţi pentru a promova examenul la matematică din sesiunea de iarnă. În baza sesizării studentei de anul I, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie au început supravegherea profesorului, iar procurorul a cerut interceptarea şi înregistrarea discuţiilor purtate de acesta. Înainte de sesiunea de vară, la sfârşitul lunii mai, Florin Gorunescu a fost sunat de peste 20 de studenţi care voiau să-şi aranjeze examenul pe care urma să-l susţină pe 4 iunie. Procurorii au menţionat în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a profesorului Gorunescu că „în perioada de supraveghere operativă, la locuinţa inculpatului s-au prezentat peste 30 de studenţi care intrau în locuinţa acestuia, fie individual, fie în grupuri de două, trei sau patru persoane“. Ştiind că studenţii se duc la profesor pentru a-i da bani ca să promoveze examenul la informatică, pe 31 mai anchetatorii au organizat flagrantul. Au marcat suma de 300 de euro, bani care au fost daţi profesorului de două poliţiste sub acoperire, care s-au prezentat drept studente în anul I, dar şi de studenta care făcuse denunţul. Ulterior, în biroul lui Gorunescu a fost găsită suma totală de 1.570 de euro, din care 300 erau cei marcaţi cu inscripţia „MITĂ“, dar şi o agendă cu numele studenţilor din anul I. După ce au audiat toţi studenţii care îl vizitaseră pe Gorunescu, anchetatorii au stabilit că, în total, acesta a primit de la 24 de studenţi suma de 2.100 de euro pentru a-i promova la examenul de informatică.
Florin Gorunescu a fost arestat preventiv, iar luna trecută a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată. Inculpatul a făcut o cerere de eliberare sub control judiciar, însă pe 4 iulie Tribunalul Dolj i-a respins-o. Prodecanul Gorunescu a făcut recurs împotriva soluţiei date de Tribunalul Dolj, recurs care i-a fost respins ieri de Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS