Acasă Local Dolj Miss Bănie Special – frumuseţe prin ochii minţii

Miss Bănie Special – frumuseţe prin ochii minţii

Frumuseţea lor i-a încântat pe toţi, deşi ele nu pot să se bucure de ea, atunci când se privesc în oglindă. Este cazul a 13 fete nevăzătoare din întreaga ţară, care au avut curajul să se prezinte la un concurs de frumeseţe: Miss Bănie Special. Este o tradiţie ca tinerele cu deficienţe de vedere să defileze pe scenă, prezentându-şi frumuseţea, talentul la dans, perspicacitatea şi să-i încânte pe cei în faţa cărora vin cu vocea lor. Concursul este la a III-a ediţie, iar Bănia a fost aleasă în acest an gazdă, fiindcă anul trecut titlul de miss a fost câştigat de o craioveancă, Diana Cazan, şi regula este ca oraşul câştigătoarei să fie gazda următorului concurs.
În acest an coroniţa şi titlul de miss au mers la o tânără nevăzătoare din Brăila, Minodora Goliţa. Pe locul II s-a situat o tânără nevăzătoare din Bucureşti, Ana-Maria Simon, iar locul al treilea a fost ocupat de craioveanca Ana-Maria Dimulescu. De această dată a existat şi un premiu de popularitate. Cosmina Adam din Braşov a încântat cu frumuseţea, senzualitatea şi talentul ei la dans şi a convins juriul să o desemneze Miss Popularitate.
Fetele au demonstrat că nu există nici o barieră să se prezinte în faţa tuturor, chiar dacă ele îşi percep încântătorul chip doar cu ochii minţii.
Concursul a avut şi un scop caritabil, banii care s-au donat cu această ocazie vor ajuta o familie din Dolj ai căror copii sunt nevăzători. Georgiana, de opt ani, şi Florin, de zece ani, vor avea astfel posibilitatea să meargă la o şcoală specială pentru a-şi continua cursurile şcolare.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version