17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătoarea Carmen Mladen, acuzată de şantaj

Judecătoarea Carmen Mladen, acuzată de şantaj

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a Elenei Carmen Mladen, judecătoare la Curtea de Apel Craiova, acuzată că a încercat să obţină prin şantaj 5.000 de euro de la un politician din Gorj

Elena Carmen Mladen,  judecătoare în cadrul Secţiei II Civile a Curţii de Apel Craiova, a fost arestată preventiv pe 14 iunie, la solicitarea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru comiterea infracţiunii de şantaj. În arest a ajuns şi craioveanul Ionel Stoian, bărbatul împreună cu care judecătoarea îl şantaja pe denunţător – Matei Catrinoiu, preşedintele PNŢCD Gorj.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada 28 mai – 12 iunie 2012, judecătoarea Mladen şi Stoian „au constrâns, în mod repetat, un denunţător, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare. În această modalitate, cei doi inculpaţi au urmărit obţinerea, în mod injust, a sumei de 5.000 euro de la persoana vătămată“. Cel care a denunţat-o pe judecătoarea din Craiova este Matei Catrinoiu, lichidator judiciar şi preşedintele PNŢCD Gorj, candidat la CJ Gorj la alegerile locale de pe 10 iunie. Anchetatorii au stabilit că judecătoarea Mladen i-a cerut lui Catrinoiu 5.000 de euro pentru ca idila lor, inclusiv mai multe fotografii compromiţătoare, să nu ajungă în presă. Pe 13 iunie, judecătoarea Carmen Mladen a fost prinsă în flagrant, în apropierea Gării de Nord din Bucureşti, după ce primise cei 5.000 de euro de la denunţător, iar a doua zi atât ea, cât şi Stoian au fost arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunii de şantaj.
După ce instanţa a emis mandatele de arestare preventivă, Tonel Pop, avocatul judecătoarei Mladen, a declarat public că lucrurile au stat cu totul altfel decât au fost prezentate de procurorii DNA. De fapt, în urmă cu doi ani, Carmen Mladen ar fi fost violată de politicianul din Gorj într-o cameră de hotel, iar de atunci, prin şantaj, bărbatul a forţat-o să întreţină relaţii sexuale cu el. Judecătoarea nu a reclamat violul la acea vreme pentru a nu fi pusă „într-o lumină proastă“, iar cei 5.000 de euro au fost, de fapt, oferiţi de Catrinoiu judecătoarei pentru ca aceasta să nu depună plângere împotriva lui.
În prezent, judecătoarea Carmen Mladen este suspendată din funcţia deţinută la Curtea de Apel Craiova, iar conducerea Universităţii „Titu Maiorescu“ din Bucureşti i-a suspendat contractul individual de muncă, Carmen Mladen fiind şi cadru didactic la Facultatea de Drept din Târgu Jiu. Dosarul în care cei doi inculpaţi sunt acuzaţi de şantaj a fost înregistrat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS