16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVânzători de etnobotanice, după gratii

Vânzători de etnobotanice, după gratii

Judecătorii Tribunalului Dolj au dispus joi seară arestarea preventivă a celor nouă persoane reţinute marţi de procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinere neautorizată de produse cu efecte psihoactive.
Remintim că, marţi după-amiază, ofiţerii BCCO Craiova, coordonaţi de un procuror al DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova şi însoţiţi de poliţişti ai IPJ Dolj şi luptători de la Operaţiuni Speciale, au descins la locuinţele mai multor tineri, suspectaţi că distribuie substanţe etnobotanice în Bănie. După percheziţii, anchetatorii au ridicat şi dus la audieri 14 persoane, dintre care nouă au primit ordonanţe de reţinere: Andrei Dincă, de 18 ani, Dragoş Dorobanţu, zis Pif, de 24 de ani, Radu Mîrşan, zis Duki, de 23 de ani, Cristian Dumitru, zis Dinamo, de 22 de ani, Ştefăniţă Marta, zis Oaie, de 20 de ani, Mădălin Curteanu, zis Hazard, de 25 de ani, Cosmin Pârvu, de 24 de ani, Ionuţ Cioroianu, de 20 de ani, şi Adrian Caitanovici, de 21 de ani. Toţi au stat o noapte în arestul IPJ Dolj, după care au fost prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cererea procurorilor s-a judecat joi, iar seara judecătorii au emis pe numele celor nouă inculpaţi mandate de arestare preventivă.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional au vândut cantităţi importante de substanţe cu efecte psihoactive în Craiova, obţinând venituri ilicite de câteva sute de mii de euro. Cei nouă craioveni sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deţinere neautorizată de produse cu efecte psihoactive. Cercetările în acest dosar au fost făcute cu sprijinul tehnic al ofiţerilor SRI Dolj.
Aldezir Marin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS