6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTeatrul vizitează comunele din Dolj

Teatrul vizitează comunele din Dolj

Asociaţia „I.S. Drăgulescu“ a dat startul celei de-a doua ediţii a proiectului „Teatru peste Tot“. Obiectivul acestuia este de a le face cunoştinţă cetăţenilor din zona rurală cu teatrul prin intermediul unor spectacole care se vor juca în mai multe sate din judeţ.
Până pe 30 august, echipa „Teatru peste Tot“ va colinda cu scopul de a se împrieteni cu oameni care nu au, de regulă, acces la evenimentele teatrale. Dimineaţa vor fi susţinute spectacole dedicate copiilor, iar seara – pentru cei mari. Cetăţenii vor avea ocazia să stea de vorbă cu actorii şi să afle detalii despre ce înseamnă producţia unui spectacol. „Dorința noastră este aceea de a le oferi cetățenilor din mai multe sate din Oltenia posibilitatea de a cunoaște procesul cultural teatral. O societate civilă sănătoasă trebuie să se construiască în jurul accesului la informație. Deoarece sectorul rural a fost neglijat în ultimii ani, încercarea noastră este aceea de stimula inițierea unor proiecte asemănătoare cu cel prezentat de noi și în acest fel să redăm accesul la evenimente culturale cetățenilor din mediul rural“, spuneau organizatorii la debutul primei ediţii a proiectului.
Caravana porneşte pe 11 iulie, prima comună care va fi vizitată în acest an fiind Terpeziţa. Urmează Seaca de Câmp, pe 12 iulie, Calopăr, pe 13, şi Mischii, pe 14 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS