5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPacienţii spitalului din Severin, chinuiţi de căldură

Pacienţii spitalului din Severin, chinuiţi de căldură

Pacienţii Spitalului Judeţean din Drobeta Turnu Severin se topesc din cauza căldurii din saloane. Conducerea a montat aparate de aer condiţionat, dar acestea funcţionează foarte puțin pe motiv că instalaţia electrică este mult prea învechită şi nu suportă un consum prea mare.
La Secţia de ortopedie, în saloane sunt la prânz şi 30 de grade Celsius. „Este foarte cald, dar nu avem ce să facem, unde să ne tratăm? E greu, dar stăm aici şi nu mai zicem nimic. Medicii sunt de treabă, ne dau tratament, ce să mai zicem, poate că nici ei nu au ce să facă“, au spus câțiva pacienţi.
Pe holuri au fost montate aparate instant de răcire a apei, numai că nu pot fi folosite de vizitatori pentru că nu au fost dotate cu pahare de unică folosinţă. Câteva din aparatele de aer condiţionat puse la dispoziţia bolnavilor şi a cadrelor medicale au fost achiziţionate prin sponsorizări, iar altele din veniturile proprii ale spitalului. Degeaba însă, pentru că nu pot fi folosite până ce întreaga instalaţie electrică nu va fi schimbată. „Aceste aparate sunt puse pentru uzul pacienţilor, al personalului şi al aparţinătorilor. Continuăm cu aparatele de aer condiţionat montate pe secţii. Mai avem în plan să achiziţionăm cinci frigidere, trei ventilatoare. Totodată, instalaţia electrică necesită îmbunătăţiri, deoarece este foarte veche şi nu ar face faţă unui consum prea mare deodată. Sperăm ca anul acesta problema să fie rezolvată“, a declarat Elena Bololoi, director medical. În anumite cazuri, pacienţii pot să îşi aducă ventilatoare de acasă.
Alin Ghiciulescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS