15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMatiz răsturnat în trafic

Matiz răsturnat în trafic

O şoferiţă de 45 de ani a fost rănită vineri, la intersecţia bulevardului Dacia cu strada Constantin Brâncoveanu din Craiova, după ce maşina pe care o conducea a fost lovită în plin de o Skoda, al cărei şofer a forţat culoarea galbenă a semaforului.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Nicoleta Precup, de 45 de ani, din Craiova, care conducea vineri, în jurul orei 14.30, un Daewoo Matiz pe bulevardul Dacia dinspre Gară către Craioviţa Nouă, în momentul în care a virat stânga pentru a intra pe strada Constantin Brâncoveanu, a fost lovită de o Skoda condusă de Călin Barbu, de 36 de ani. În urma impactului puternic, Matizul s-a răsturnat şi a fost proiectat pe trotuar, unde a retezat un indicator rutier. Poliţiştii craioveni au precizat că şoferiţa Matizului a fost rănită, femeia fiind transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova cu o ambulanţă SMURD, unde i-au fost acordate primele îngrijiri medicale. Din cercetările făcute la locul accidentului, ofiţerii de la Rutieră au stabilit că responsabil de producerea accidentului este Barbu, care a forţat culoarea galbenă a semaforului în timp ce şoferiţa a virat stânga pe culoarea verde. În acest caz, poliţiştii de la Rutieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Reprezentanţii municipalităţii susţin că de vină pentru acest accident este şi proasta programare a semafoarelor din intersecţia respectivă. „Firma care a reabilitat bulevardul Dacia şi a montat semafoarele este o firmă foarte arogantă, care nu ţine cont de programele noastre de semaforizare şi a programat cum a vrut semafoarele de pe bulevardul Dacia. Am fi vrut să refacem secvenţele de semaforizare în mai multe intersecţii, dar această firmă nu ne-a dat permisiunea. De aceea se întâmplă şi accidente precum cel din intersecţia străzilor Dacia şi Brâncoveanu. Acolo, cei care vin dinspre gară nu au în nici un fel posibilitatea de a-şi da seama dacă cei ce vin din faţă au sau nu verde“, a explicat şeful Sectorului semafoare din cadrul RAADPFL Craiova, dr. ing. Mircea Popescu.
Inspectorul de poliţie Alin Apostol, reprezentant până de curând al Biroului Poliţiei Rutiere Craiova în comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere de pe lângă Primăria Craiova, a declarat că sistemul de semaforizare îşi reglează automat timpii de aşteptare pe baza unor senzori care măsoară traficul. „În cazul semaforului de pe bulevardul Dacia, poliţia şi-a dat un aviz de principiu pentru acel sistem automat, care reglează automat timpii semafoarelor în funcţie de valorile traficului. Administrarea sistemului de semaforizare se face de către RAADPFL, care poate solicita schimbarea timpilor“, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS