21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGermania dă cu Ponta de pământ

Germania dă cu Ponta de pământ

Berlinul este „foarte îngrijorat“ cu privire la reformele politice din România şi are „îndoieli serioase cu privire la legitimitatea lor“, a declarat vineri, într-o conferiţă de presă Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al guvernului german.
„Guvernul Ponta a întreprins modificări la Legea Curţii Constituţionale“, a explicat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel. „Este un demers faţă de care guvernul federal este foarte îngrijorat“, a adăugat Seibert.
„Noi avem convingerea că independenţa şi capacitatea de acţiune a Curţii Constituţionale române nu trebuie să fie puse în discuţie“, a precizat el, insistând atât asupra necesităţii păstrării echilibrului puterilor în România, cât şi asupra independenţei necesare fiecăreia dintre aceste puteri.
„Guvernul federal are îndoieli importante cu privire la legitimitatea măsurilor adoptate de Guvernul Ponta“, a mai declarat Seibert.
„Evoluţiile actuale vor fi luate în calcul (atât) în cadrul Mecanismului de Cooperare (şi Verificare, MCV) al Uniunii Europene“, cât şi în examinarea problemei „aderării depline“ a ţării la spaţiul Schengen, a subliniat purtătorul de cuvânt al Angelei Merkel. „Guvernul federal va discuta îndeaproape cu partenerii săi europeni despre acest subiect“, a adăugat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS